Bruktbåt-test: Tristan 870

Grim Elling - Bedre enn du tror

Båten med det traurige navnet og det merkelige utseendet har sin trofaste venneskare. Det forstår du når du kommer om bord og får deg en tur utpå. Forbasket hyggelig båt, egentlig!

Publisert

Finskbygde Tristan er ingen nykommer. Dagens testbåt var på fjorden med Båtmagasinet på 15-årsdagen sin. Det er egentlig et dobbeltjubileum, og det er temmelig nøyaktig like lenge siden vi skrev om den første Tristan 870 i vår aller første utgave (oktober 1985).
De færreste synes båten er vakker, for hun ”mangler noe” i baugen, rent estetisk. Det virker som om båten ligger på trynet. Først når den kommer opp i fart og får løftet seg litt, ser hun ganske bra ut.
I starten hadde verftet en del kvalitetsproblemer i det små, men det meste er rettet opp. Noen venner kjøpte en slik båt i 1987 og brukte ganske my energi på å få utbedret småfeil. De lukket øynene for utseendet og falt for det trivelige volumet, med mye bruk av tre og tekstiler. En ”varm” og trivelig båt å leve med, var deres kommentar. En bra karakteristikk av Tristan 870.

Konsept

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER