utgave nr 3 2001

Kjøp og salg på nett

Publisert Sist oppdatert

Kjøp og salg på nett


Internett som handelsplass øker stadig i omfang. Det er enkelt og oversiktlig å kjøpe og selge via nettet. Man har god tid til å studere varene, og man kan enkelt sammenligne priser uten å måtte fly gatelangs fra butikk til butikk.

Selv om mange fortsatt er skeptiske til å bruke kredittkort som betalingsmiddel på Internett, viser undersøkelser at denne betalingsmåten er adskillig mer sikker enn i mange andre tilfeller, som for eksempel på restauranter hvor mange blir svindlet ved at kredittkortet forsvinner for en stakket stund mens man venter på å signere belastningen.
Selv har vi aldri opplevd uregelmessigheter ved bruk av kredittkortet på Internett, men forutsetningen er at man er litt våken selv og kun benytter det på kjente firmaers nettsteder.
Stadig flere tilbyr også båtmateriell via Internett, og de store postordreforretningene kommer for fullt. Om dette skal bli et bedre alternativ enn innringingsordre eller å gå i forretningen og kjøpe, avhenger av hvor rask og effektiv ekspedisjonstid nettbutikken har.
Når det gjelder båt på nett, er vår egen Bruktbørs på www.batmagasinet.no den desidert største handelsplassen for kjøp og salg av båter og båtutstyr. Til en hver tid ligger det inne mellom 4.000 og 6.000 annonser av alle slag. Av de tilbakemeldinger vi har fått fra brukerne, er det meget stor respons på annonsene her.
Skal man handle med eiendom eller bil, er www.finn.no på topp på Kapitaldatas webtopp. Felles for de to nettstedene er at de er eiet av store, seriøse forlagshus. Båtmagasinet av Aller-gruppen og finn av Schibsted-gruppen.
På postordresiden er det flere aktører som etter hvert kommer på nett med stor tyngde. Maritim i Arendal (www.maritim.no) satser stort, men er ikke kommet helt i mål med logistikken og den omfattende utstyrskatalogen. Foreløpig er bestillingsrutiner alt for omstendelig med utfylling av kredittsøknad og bestillingsskjema som begge må sendes pr. post.
Mye lenger er K.A. Høvring kommet på siden https://www.batutstyr.net/ . De har en rekke artikler og et fint sortiment som man kan bestille rett på nett og få sendt hjem i Norgespakke mot oppkrav eller med Linjegods dersom varen veier mer enn 25 kg.
En annen som virkelig har mye utstyr til salgs på nett er Marin Elektro AS. Her kan man også få kjøpt alle tenkelige utstyrsdetaljer til båt. Du finner dem på https://www.marinelektro.no/shop/ . De sender også varene i postoppkrav.