Sikter mot Norden

Franske Beneteau viser for første gang sin Targa-look-a-like Barracuda 9 i Düsseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Det er påtakelig hvordan de store europeiske båtprodusentene i stadig større grad utvikler båter som er ”skreddersydd” for det nordiske markedet. Ordet kopierer ligger nær tungen når tendensen skal beskrives.

Franskmennene har i en årrekke hatt stor suksess i Skandinavia med sine ”pesche promenade”-båter, men nå har Beneteau tatt steget fullt ut og laget en rendyrket skandinavisk farkost etter finsk resept. Barracuda 9 er en styrhusbåt med walkaroundløsning, stort akterdekk – og utvendig førerposisjon på taket, som ingenlunde kan kalles flybridge. Konseptet har mange fellestrekk med særlig Paragon og Nord Star, som alle har basert sitt konsept på originalen Targa. Men valget av fremdriftsløsning skiller båten fra sine nordiske rollemodeller. Her er det utenbordsmotorer på akterspeilet, både både singel og dobbelmontasje er tilgjengelig.

Produsenten lanserer båten som en rask fiskebåt, noe den utvilsomt egner seg til, men vi tror også at den vil være en meget sterk konkurrent til de mange og rimelige styrhusbåtene fra Beneteau, Jeanneau og en rekke andre europeiske produsenter.

Tekniske data
CE-kategori:

B

Lengde

: 8,78 meter

Bredde:

2,98 meter

Vekt:

3.200 kg

Drivstoff:

400 liter

Ferskvann:

100 liter

Maks motor

: 400 hk

Opplysninger:

www.normar.no

(20.01.2012)