Spår optimistisk sesongstart

BERGEN: Årets messesesong er endelig i gang med både store og små nyheter for alle båtinteresserte.

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Torsdag gikk startskuddet for Dra til Sjøs, som varer fram til søndag. Og til tross for et pågående OL håper primus motor Jan Anders Søyland på at vestlandspublikum skal ta turen innom de to hallene og den flytende båtutstillingen på Arenum i Bergen. 
- Vi håper på mellom 12.000 til 14.000 besøkende. Det bør vi være fornøyde med, tror Søyland.

Mye utstyr

I år er det nærmere 80 utstillere på plass i Vestlandets hovedstad, og Søyland forteller at det er veldig mange flere utstyrsleverandører på plass på årets messe. De aller fleste utstillerne er også norske, og Dra til Sjøs kan i år som i fjor skilte med verdenspremiere. Viknes viste for første gang fram sin nye Sunbridge-modell under samme messe i fjor, og er i år på plass med Viknes 1080 Sunbridge.

Stort og smått

Av årets andre nyheter kan for eksempel Hobby 390 Sprint, Yamarin 63BR, Beneteau Antares 680, Galia 650 HT, Sting 700 Weekender, Nordkapp Enduro 600, Rana 540 SL og nye Buster L nevnes. Et nytt navn i Norge er også Aqua Boats som stiller ut de to båtene Aqua 475 Sport og Aqua 630F. På utstyrsfronten er vertikalscanneren Hummingbird Down Imaging og kartplotterserien GPSMap 6000/7000/720 fra Belanor, Høcom Radio Ocean Navigasjonsserie og ProNavs Simrad NSE-serie og Lowrance Mark- og Elite-serie nytt av året.

• Se Båtmagasinets prøvekjøring av Sting 700 Weekender
Se Båtmagasinets prøvekjøring av Galia 650 HT

Vinn din egen båt

Dra til Sjøs har i år også stor publikumskonkurranse hvor tre heldige vinnere kan reise hjem med en splitter ny båt! Ved å svare på enkle spørsmål på PC-en plassert ut ved inngangen til begge messehallene, blir du med i trekningen av en Viksund 430 Sport, Øien 14 eller en T25-SE gummibåt med motor.