utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Beneteau Antares 9.80

Publisert Sist oppdatert

Bénéteau Antarés 9.80

Fransk flybridgeflørt

En bred, robust langturbåt med fransk finesse. Morsom å kjøre er den også

TEKST: ATLE KNUTSEN

Salongen entres via en bred skyvedør, store vindusflater gjør den luftig og behagelig. Salongen består av en benk i hele skottets lengde, som har godt med hylleplass og et integrert kjøleskap. Den fungerer også fint som avsetningshylle.
Til babord er det en U-sofa hvor fem mennesker sitter komfortabelt. Et klaffebord er stort nok til de fleste måltider. Byssa er plassert forenom salongen. Den har bra med stuveplass og kokeapparat er standard. Arbeidshøyden er 87 cm. Førerplassen består av en benk, med ståfunksjon. Vi hadde ønsket oss den høydejusterbar. Designet på konsollet gjør at alarmlampene gjemmes, men instrumentene er lettleste. Ratt og spaker er fornuftig plassert.
En hovedlugar, toalettrom og en gjestlugar er plassert under dekk. I trappegangen finnes en oversiktlig elektrisk tavle. Gjestelugaren er liten, og avstanden mellom køyesengene liten. Stuveplassen er begrenset. Hovedlugaren er rommelig, og har godt med stuveplass. En stor køye gjør netter til en drøm. Adgang til baugpropellen har man via køyebunnen. Toalettrommet har støpte flater som er lette å gjøre rene. Den støpte vasken har et solid armatur med dusjhode. Et feste til dusjen finnes på skottet. Toalettet er et Jabsco pumpetoalett. Det er godt med stuverom. En luke i akterskottet leder inn til et teknisk rom med ferskvannspumpe, lensepumpe til dusjen, vanntank, ladesentral og varmtvannsbereder. På skottet er det montert et lysstoffrør, det er bra.
Motorene er plassert under salongdørken. Installasjonen av de to Volvo Penta D4-motorene er ryddig og det er enkelt å nå servicepunktene via luker i dørken.
Akterdekket er rent og ryddig, med et gedigent stuverom under. Akterspeilet kan i tillegg forskyves frem og tilbake, slik at arealet kan utvides. Løsningen er ikke ideell. Når man brått sakker farten, strømmer det en god del vann inn på akterdekket. Båten har strake aksler og ror. Ytelsen fra de to motorene er formidabel, og gir båten gode kjøreytelser. Batteriene er plassert under dørken ved førerposisjonen. Adkomsten er god, og monteringen ryddig og solid.
Båten er meget stødig, men brede chine gjør at den går litt hardt. Båten er svært lettmanøvrert. Flybridgen består av en L-sofa, og to bøtteseter. Vindskjermen avviser ikke vinden spesielt godt. Bénéteau Antares 9.80 fremstår som et samvittighetsfullt utført produkt. Ulempen er førerposisjonen, og det justerbare akterspeilet som er en god tanke, men som krever en bedre utførelse.

Tekniske data

Lengde:9,95 m
Bredde:3,36 m
Drivstoff:2x320 l
Ferskvann:220 l
Varmtvann:22 l
Vekt tørr båt:5.660 kg
CE-kategori:B
Motor:2xVolvo Penta D4-210, 2X204 hk
Pris standard båt:1.450.000 kroner
Mer informasjon:Normar Yachts AS, Son, telefon 64 98 54 00. www.normar.no