Spektakulær luksusyacht

Med denne 250 fot lange spesialdesignede "båten" kommer du garantert til å skille deg ut. (17.12.08)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

"Oculus", som er det latinske ordet for øye, er navnet på denne mildt sagt oppsiktvekkende farkosten som er inspirert av kjeve- og beinstrukturen til øyehulene hos havfisk og sjøpattedyr. I følge nettstedet dvice.com er 250-foteren foreløpig bare et prosjekt på datamaskinen hos Schöpfer Yachts LLC og er selskapets debutdesign.

I følge designer E. Kevin Schöpfer er båten bygget for langfart, og toppfarten skal ligge på rundt 25 knop. Til tross for sine 250 fot er "Oculus" tiltenkt 12 gjester, som kan boltre seg i ekstraordinær komfort og ekstragavante omgivelser. Hovedsalongen skal ha en takhøyde på 12 fot, og båten skal ellers ha egne salonger og lugarer som er delt opp av fire frittstående rør med blant annet bad og styverom, samt både hovedtrapp, heisrør og utstrakt belysning både i tak og dørk. Her er det heller ikke snakk om en egen rederlugar, men et helt dekk forbehold skipets eier.

Så gjenstår det å se om det er noen som har penger nok til å finanisere det spektakulære prosjektet og om "øyebåten" noen gang kommer til å få se dagens lys.