Designpris til Simrad

Norsk Designråd har gitt Simrad en utmerkelse for sin innovative undervannsteknologi. Prisen fikk de for brukergrensesnitt og formgivningen av skjermbildet. Designet er signert Formel Industridesign AS, og er allerede tatt i bruk i Simrads nyeste produkter for fiskeriforskning.

Publisert Sist oppdatert

"Det var og er viktig for oss at det nye brukergrensesnittet skal fremstå som nyskapende og lett tilgjengelig", sier Kjell Gjestad i en pressemelding fra Simrad. "Samtidig var det helt nødvendig at skjermbildet fikk et design som forsterket produktets og bedriftens identitet, og som kunne profilere Simrad som en leverandør av profesjonelle systemer", fortsetter han. "Vi ønsket oss et profesjonelt, godt og funksjonelt brukergrensesnitt som understreker den kvaliteten som danner grunnlaget for alle våre produkter." Kjell Gjestad var sentral i prosjektet for å utvikle det nye grensesnittet. Det ligger utallige arbeidstimer bak denne utviklingen, både hos designerne i Formel Industridesign AS, og hos bedriftens egne ingeniører.

Kjennelsen fra juryen i Norsk Designråd påpeker at det ligger stor teknologisk innovasjon og nytenkning til grunn for det nye grensesnittet. Videre heter det at designet er intuitivt, lett å bruke, og fleksibelt. Fem store hovedknapper styrer de viktigste funksjonene, disse er enkle å betjene også i mørke og sjøgang. Informasjonshierarkiet er logisk og godt løst. Skjermen kan vise inntil fem ulike skjermbilder samtidig, men brukeren kan også navigere i de enkelte skjermbildene og hente opp mer informasjon ved behov. Formuttrykket er tydelig og tilpasset målgruppen. Farger, symboler, tekst og belysning er godt tilpasset skiftende lysforhold og brukerens behov for å få rask oversikt.