Millionsmell etter Lyngør-konkurs

Til sammen har det kommet inn krav på 5,1 millioner kroner etter konkursen til Lyngørfjorden Marina AS. (03.03.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

GE-Finance er største kreditor med et antatt krav på 2,7 millioner kroner, sammen med Marine Power International og Handelsbanken i Arendal, som har meldt inn krav på henholdsvis 1,8 og 1,5 millioner kroner. 

Men mens bankene har sikret seg gjennom pant i varelageret hvor verdiene ligger, må trolig Marine Power International som har levert båter og motorer til Lyngørfjorden Marina AS se langt etter pengene sammen med de andre småkreditorene. Årsaken er at de som leverer varer og tjenester ikke prioriteres ved konkurs.

I følge Tvedestrandsposten har de ansatte meldt inn krav om lønn og feriepenger, som er sikret gjennom statens lønnsgarantifond. I tillegg til statens momskrav på 180.000 kroner prioriteres de ansattes lønnskrav først, sammen med bankene som har pant i varelageret. 

Videre på listen over kreditorer står blant andre finske Bella Boats som har 137.000 kroner utestående, sammen med eierselskapet Lyngørfjorden Eiendom AS som har meldt inn krav om manglende innbetaling av husleie. I følge Tvedestrandsposten skal eierselskapet nå være klar til å legge inn bud på boet etter Lyngørfjorden Marinas konkurs, og skal etablere et nytt driftsselskap som planlegger å starte opp ny virksomhet etter at boet er gjort opp. De sju ansatte i bedriften skal ha fått tilbud om ny jobb i det nye selskapet.

- Mitt inntrykk er at Lyngørfjorden Marina AS har vært drevet på en proff og ryddig måte. Regnskaper og alt er i orden. Selskapet er kort og godt blitt rammet av finanskrisen, sier Wennesland.

 

Powered by Labrador CMS