Mercury på Nor- Dan-hekken

Nye Nor-Dan 820 W får Mercury på hekken. Det ble klart i dag etter at en samarbeidsavtale med Brunswick Marine i Norge ble undertegnet.

Publisert Sist oppdatert

Av

Amund Rich. Løken

Etter konkursen og gjenoppstandelsen har nye Nor-Dan lagt store ressurser i utviklingen av en robust og velutstyrt daycruiser i det øverste segmentet. Nor-Dan 820 W ble umiddelbart godt mottatt av båtpressen i høst, ikke minst av Båtmagasinet som var tidlig ute med prøvekjøring av den heilnorsk produserte båten. Båten er nå sett i produksjon hos Jahn Vestli i Arendal, basert på skrog støpt hos Nor Dan båtbyggeri på Evje og innredning fra Tommy Wilberg i Brumunddal.
Det så lenge ut til at et samarbeid med Yamaha var under utvikling, men dette ble aldri konkretisert. Samarbeidsavtalen med Brunswick, som ble undertegnet fredag ettermiddag, innebærer at båtene blir utstyrt med Mercury Varado-motorer og markedsført gjennom deres forhandlernett.

Mercury Verado

Standard båt vil bli levert med Mercury Verado 250 hk, og prislappen for en velutstyrt båt vil da ligge tett oppunder en million kroner, og en del over for kraftpluggen med 350 hk Verado på hekken.
Båten er en typisk dagsturbåt med gode overnattingsmuligheter i en smart innredet lugar under dekk, med stor dobbeltkøye i tillegg til en solid køye under båten midtskips. Her er det også et separat toalettrom.
Båtene vil bli solgt gjennom Brunswicks forhandlernett i Norge, sammen med andre kjente merkevarer som Skibsplast, Aquador, Flipper, Bella og Drive, i tillegg til flere av USAs sterkeste båtfabrikanter.

(17.12.2010)