Årets gjestehavn:

SØRLANDSHAVN: Grimstad er blant de nominerte havnene.

Hvem vinner 2013-prisen?

Stem på din favoritthavn innen 31. januar og vinn flotte premier.

Publisert Sist oppdatert

Tønsberg er blant havnene som "alltid" har vært i toppen av Båtmagasinets kåring av "Årets gjestehavn". Men aldri har havna gått helt til topps. Får de førsteplassen for 2013? Det er det du som bestemmer. Tønsberg kjemper nemlig om tittelen mot flere gode havner. Blant dem er Grimstad, en annen gjenganger, som mange av våre lesere har nominertogså denne gang. Nye havner på lista er Værlandet og Stavern, begge havner der det har skjedd positive ting i 2013. Skartveit er havna som flest har nominert. I 2012-kåringen kom havna på en sterk tredjeplass. Kan de klare topplasseringen nå?

Slik stemmer du

Vinneren av årets gjestehavn 2013 får et diplom, samt et stort flagg med påskriften "Årets Gjestehavn 2013". Det følger også med en god porsjon heder og ære. Hvem som stikker av med seieren er som vanlig opp til deg. I år som i fjor foregår stemmegivningen per SMS.

Du sender kodeord HAVN etterfulgt av nummeret på havna du ønsker å stemme på til 1901. Alle som stemmer er med i trekningen av fem vanntette Båtmagasinet-bager. Det koster kun kr 1 å stemme.

 

De nominerte er:

 

Skartveit

Havna ligger i Skartveitvågen på Halsnøy i Finnøy kommune. Havna i Ryfylket har stor kapasitet og er de senere årene blitt meget populær. Serviceinnstilt betjening sørger for orden i havna, hvor tilbudet er komplett med både diesel og dagligvarehandel. Servicebygget har alle fasiliteter, inkludert treningsstudio, velværeavdeling og restaurant. I tillegg finner vi en flott tilrettelagt badestrand her.

For å stemme på Skartveit, send kodeord HAVN 1 til 1901.

 

Bekkjarvik

I Bekkjarvik på Selbjørn i Austevoll kommune har gründeren Inge Halstensen bygget ny gjestehavn bak en ny molo, og utvidet kjøpesenteret kraftig. Idylliske Bekkjarvik har dermed stor gjestehavnkapasitet rundt et meget flott anlegg, der gjestgiveriet inngår som en attraksjon for matglade båtfolk. Bekkjarvik satser målrettet på båtturisme, og kan tilby et svært moderne anlegg med førsteklasses fasiliteter.

Skartveit gjestehavn

For å stemme på Bekkjarvik, send kodeord HAVN 2 til 1901.

 

Værlandet Gjestehamn

Værlandet Gjestehamn ligger vakkert til i indrefileten av norsk natur, med det kjente landemerket Alden, “Norskehesten”, som nærmeste nabo. De siste årene er det foretatt en grundig oppgradering av gjestehavnen, blant annet med nytt kaianlegg, nytt sanitæranlegg, strømanlegg og ny kro med god mat for sultne båtfolk. Selv om alle fasiliteter er i orden, er det likevel det hyggelige og gjestfrie vertskapet som gjør et besøk til Værlandet til en unik opplevelse.

For å stemme på Værlandet, send kodeord HAVN 3 til 1901.

 

Grimstad


Båtfolket fortsetter å skryte av Grimstad gjestehavn. Og det er neppe uten grunn. Det serviceinnstilte havnepersonalet står klare for å hjelpe deg med fortøyningene, og både moderne servicebygg og trådløst internett er på plass. Med sitt nye og påkostede kaianlegg er gjestehavnen i hjertet av Grimstad en av Sørlandskystens aller beste. Kanskje også Norges beste?

Bekkjarvik

For å stemme på Grimstad, send kodeord HAVN 4 til 1901.

Kalvåg


Familien Fosse som driver gjestehavna i Kalvåg har stått på for å gjøre hele bygda til et sted båtfolket kommer tilbake år etter år. Gamle bygninger er restaurert, og restauranten på bryggekanten byr på spesialiteter fra havet i et maritimt og uformelt miljø.

For å stemme på Kalvåg, send kodeord HAVN 5 til 1901.

Tønsberg


Norges største gjestehavn har nesten 300 gjesteplasser. Til tross for størrelsen er havna svært veldrevet, og i konstant utvikling. I Tønsberg bor gjestene sentralt i sentrum av byen, med alle underholdningstilbud i gangavstand.  

For å stemme på Tønsberg, send kodeord HAVN 6 til 1901.

 

Stavern

Værlandet gjestehamn

Mye positivt har skjedd i Stavern gjestehavn i den siste tiden. Båtfolket føler seg velkommen til en sjarmerende by som tilbyr gode opplevelser. Gjestehavnen er godt tilrettelagt for båtfolket, med alle tilbud i eget servicebygg.  På Jacobsens brygge ved Redningsselskapets base er det bunkring, og i havneområdet er det tømmestasjon for septik.  

For å stemme på Stavern, send kodeord HAVN 7 til 1901.

Tidligere vinnere

2005: Husnes Gjestehavn
2006: Husnes Gjestehavn
2007: Bekkjarvik i Austevoll
2008: Helgøysund marina
2009: Husnes Båthavn
2010: Farsund gjestehavn
2011: Farsund gjestehavn
2012: Klokkergården, Rødøy

 

 

Grimstad
Knutholmen Kalvåg
Tønsberg gjestehavn
Stavern gjestehavn