Bekkjarvik ble årets gjestehavn

- Dette har ildsjelene fortjent. Dette har kommunen fortjent, sier en jublende glad ordfører Helge André Njåstad i Austevoll. Båtfolket har talt; Bekkjarvik er kåret til Årets Gjestehavn av Båtmagasinets Norske Gjestehavner.

Publisert Sist oppdatert

Som vanlig tilspisset konkurransen om årets gjestehavn seg mot slutten. Av de 145 gjestehavnene som har fått stemmer, har Bekkjarvik i Austevoll, Helgøysund i Ryfylke og Knutholmen i Bremanger, lenge knivet om topplasseringen. Til slutt var det bare 53 stemmer som skilte Bekkjarvik fra Helgøysund. Seieren havnet til slutt på den gamle og tradisjonsrike plassen, med tradisjon for gjestgiveri helt fra Kristian Kvart sin tid - og et knutepunkt for handel og fiske i hundrevis av år.

- Da skjønner du at vi har de beste forutsetninger for å ta tilreisende godt i mot, sier ordfører Helge Andre Njåstad. Alle involverte i gjestehavnen fortjener all den ros de kan få, for dette er folk som virkelig står på for at tilreisende båtfolk og andre turister skal trives hos oss, sier han.

Og det er akkurat det alle stemmegiverne har lagt vekt på, at gjestehavnen er blant de meste gjestfrie i landet, rimelig å ligge i, og med et godt utbygget servicetilbud. Prikken over i-en er at Bekkjarvik er et lunt tettsted med små butikker, gallerier og god atmosfære for store og små. Båtfolket har også lagt stor vekt på at Bekkjarvik er en trygg og god havn, skjermet for alle vinder.

- Vi skal bruke laurbærene til å legge forholdene enda bedre tilrette, sier fiskebåtreder og nestor på Bekkjarvik, Inge Halstensen. Det er rederiet som eier den 5000 kvm store trebygningen på havnen. Dette er trolig Norges største trebygning, og inneholder alle fasiliteter og servicetilbud som båtfolket begjærer.

- Minst 50 mennesker som driver kontor og handel her på havnen har sin del av æret for at dette har gått vår vei, sier en tydelig stolt Halstensen.

Bekkjarvik har i dag bare plass til 50 båter, så det er mange som har gjort vendereis i løpet av sesongen. Det vil ikke havnefolket lenger se på, derfor bli det en kraftig utvidelse i løpet av et år eller to, slik at kapasiteten kommer opp i minst 120 båter.