BESTE GJESTEHAVN: Farsund har vunnet kåringen to ganger tidligere, både i 2010 og 2011. Det er de to flaggene ved Gåsholmen synlige bevis på.

Hvem kan heise flagget i 2014?

Nominer din favoritthavn

Publisert Sist oppdatert

Årets båtsesong har ført oss til mange perler langs norskekyster. Det er utvilsomt mange ildsjeler som legger ned mye arbeid i å holde gjestehavnene rene og trivelige.

Hvert år siden 2006 har Båtmagasinets lesere kåret Årets Gjestehavn, en utmerkelse som gis til havner som yter det lille ekstra. Siden den gang har den beste gjestehavnen ligget i nord, på Vestlandet eller Sørlandet.

To havner har vunnet prisen to ganger, nemlig Husnes og Farsund.

Hvem som skal vinne prisen for 2013, er det du som avgjør.

Hvem fortjener å heise gjestehavnflagget i 2014?

Send oss din nominasjon eller ditt innspill på redaksjon@batmagasinet.no eller på våre Facebooksider www.facebook.com/baatmagasinet

FØRSTE VINNER: Husnes ble "Årets gjestehavn" i 2006. I 2009 vant havna igjen. Foto: Husnes Båtlag

Kåringen engasjerer

I fjor gikk prisen til Klokkergården på Rødøy, ute i havet nordvest for Mo i Rana. Det vakte både glede og sinne. Havnesjefen Per Svennar i Tønsberg uttalte til Tønsberg blad at "det er jo ingen som vet hvor det (Rødøy journ. anm) er engang. Det er helt latterlig."

BEKKJARVIK ble kåret til Årets gjestehavn i 2007.

Men Båtfolket vet utmerket godt hvor Klokkergården på Rødøy ligger. Etter oppholdet får mange også et nært forhold til innehaver Malin Arntsen.

"De sender oss e-poster etterpå, sender bilder, julekort og setter pris på det lille ekstra vi klarer å yte. Jeg tror vi har funnet noen knagger som gjør at folk liker seg her. Vi fortøyer båtene deres og baker brødet vårt selv. Jeg forstår at byene ikke klarer å yte så personlig service", uttalte Arntsen Til Tønsberg blad i fjor høst.

Til tross for en skuffet havnesjef, skal du ikke se bort fra at den proffe gjengen i Tønsberg nomineres i år også.

2008-VINNER: Helgøysund stakk seg ut i 2008.

Du avgjør

Årets sommerturne med reportasjebåten gikk fra Telemark til Kristiansund, og deretter til Østlandet, og videre til Sverige. I løpet av Båtmagasinets 28-årige historie har vi vært innom de fleste havner langs vår langstrakte kyst. Men vi klarer ikke å besøke alle gjestehavner hvert år. Derfor ønsker vi dine innspill. Hvilken gjestehavn ga deg det beste inntrykket denne sommeren? Hvor fikk du best service, og hvor følte du deg best tatt imot?

DOBBELTVINNER: Farsund fikk flagg som bevis for at havna var best både i 2010 og 2011.

Hvem fortjener å heise gjestehavnflagget i 2014?

Send oss din nominasjon eller ditt innspill på redaksjon@batmagasinet.no eller på våre Facebooksider www.facebook.com/baatmagasinet

2012: I fjor vant Klokkergården på Rødøy prisen som årets beste gjestehavn.

 Tidligere vinnere:

2006 - Husnes

2007   – Bekkjarvik

2008   – Helgøysund

2009   – Husnes

2010   – Farsund

2011   – Farsund

2012 – Klokkergården på Rødøy