utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Bayliner Capri 175

Publisert Sist oppdatert

Bayliner Capri 175

Billig og morsom

Sterk, kjapp og leken, med enkel teknikk og lav pris. Det er Bayliner Capri 175.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Bayliner 175 koster 169.000 kroner med en tre-liters innenbordsmotor med 135 hk. Prismessig har den med andre ord god distanse til konkurrentene.
Interiøret er enkelt i denne lille bowrideren. Foran vindskjermen finnes en U-sofa med stuverom under benkene. Bak vindskjermen finnes to sitteplasser på hver side av motorkassen, i tillegg til to langsgående benker hvor i alt fire personer kan sitte rygg mot rygg. Setene kan konverteres til to solsenger, og en ved hjelp av en presenning kan man dekke til uteplassen forut. Førerplassen er oversiktlig og bra. Komforten er god.
Skroget med 19 graders V-bunn fungerer godt, virker lettdrevet og har god vektbalanse. MerCruiser-motoren med et slagvolum på tre-liter gjør båten livlig. Toppfarten ligger rundt 40 knop. Det tekniske er enkelt. Batteriet er plassert i motorrommet til babord, mens tanken er plassert til styrbord. Dette er innenfor gjeldende regelverk. Noen automatisert brannslukker er det ikke, men båten er utstyrt med en Fireport i henhold til regelverket. Finishen om bord er enkel, og det er utstrakt bruk av ubehandlet finer. Det er kun elektrisk lensepumpe om bord. Båten er ikke selvdrenerende.

Tekniske data

Lengde:5,33 meter
Bredde:2,13 meter
Vekt tørr båt:862 kg
Motor:Mercruiser 3.0L, 135 hk
Drivstoff:68 liter
CE-kategori:C
Pris fra:169.000
Mer info.:Baymax Båt AS, Stathelle, telefon 35 97 36 97. www.baymax.no

Powered by Labrador CMS