Mer luksus fra Bavaria

Snart er den klar for lansering, flybridgebåten Virtess fra Bavaria. Nyheten innleder en sjarmoffensiv i luksusmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Bavaria har høstet mye anerkjennelse for sin sine båter i sportsserien. Lunde båt Motor, som har importen til Norge, kan melde svært godt salg av båter i størrelse fra 28 til 43 fot. I løpet av vinteren er det for eksempel solgt 10 nye Bavaria Sport 31.


Sport og stil

Den nye flybridgebåten skal på ingen måte erstatte sportsserien. I samarbeid med anerkjente italienske Too Design er det utviklet en helt ny generasjon luksusbåter med flybridge. Dern er utviklet med arbeidstittelen Zirkon, men presenteres første gang på båtutstillingen i Cannes under navnet Virtess 420.
Det mest iøynefallende er den gedigne flybridgen, en terrasse med god plass til seks personer som kan serveres et lite måltid fra grillen, et glass fra en innholdsrik bar med kjøleskap og ismaskin.
Det er heller ikke til å undre seg over at båten har en svært velutstyrt bysse under dekk, med alle typer kjøkkenmaskiner og smarte oppbevaringsmuligeter. Selvsagt er det også plassert en stor om romslig salong både ute på akterdekket og på innsiden av den gedigne skyvedøren.



ROMSLIG LUKSUS: Kapteinen og mannskapet kan boltre seg i luksus og gode køyer i nye Bavaria Virtess 420.


Soveromsfløy

Fine interiørløsninger og gode materialvalg preger også soveromsfløyen under dekk. En stor kapteinlugar, to gjestelugarer og fine baderom preget dette miljøet. På et av baderommene er det også plass til vaskemaskin.
At båten skal presenteres i Cannes er ikke tilfeldig. Men sin nye Virtess-serie har Bavaria store ambisjoner om å erobre det franske luksusmarkedet. Men det betyr ikke at båten ikke passer inn i det norske markedet, det gjør den så absolutt, men her skal Bavariabaronen Lars-Erik Solvang kjempe i et storbåtsegment hvor det legges større vekt på luksus enn sporty image.

Fakta Bavaria Virtess 420

Lengde:

13.60 meter

Bredde

: 4.21 meter

Vekt:

11.4 tonn

Diesel:

1200 liter

Vann:

410 liter

Antall lugarer:

3

Antall køyer:

6

Ståhøyde under dekk:

1.94 meter

Antall passasjerer:

12

Motor fra:

2X VP D6 370

Alt:

2 x VP IPS-600 D6 435

(13.04.2012)