Vakker og velbygd

Direktør Benny Martinsson i Nord West viste stolt frem sine to nye 44-fotere på båtmessen i Gøteborg.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Benny Martinsson (bildet til høyre) smilte fra øre til øre da Båtmagasinets to utsendte på Gøteborg-messa fikk en guidet tur om bord i de to nye modellene Nord West 430 Sport og 430 SportsTop. Og det er vanskelig å ikke smile drømmende tilbake. Kvalitetsfølelsen er uovertruffen og overveldende. Her bærer hver minste deltalj preg av å være glimrende håndtverk.

Skroget er velkjent, og velutprøvd. De nye båtene bygger på samme skrog som 420 Fly, som tidligere har mottatt flere priser.
Og mens vi er inne på pris, kan det nevnes at båten ikke er spesielt billig i forhold til en størrelsesmessig tilsvarende Bavaria.

Prisene på ST.modellen begynner på i underkant av seks millioner svenske kroner. Noe som skulle tilsvare rundt 5,3 millioner norske kroner, før HK-avgift. Bavaria Sport 43 HT koster til sammenligning 2,9 millioner.

Sports Top-modellen har en elektrisk kalesjeløsning der taket kan trekkes sammen i bakkant dersom sola skinner og du vil slippe den inn i styrhussalongen. Planløsningen kan fås i tre varianter. 1: Eierlugar pluss en stor gjestelugar med to køyeplasser, samt eget toalettrom med dusj. 2: Eierlugar, to gjestelugarer der den ene har dobbeltkøye, mens den andre har to separate køyer. 3: To doble gjestelugarer, med felles toalettrom.

Mye standardutstyr

Baugpropell, dieselvarmer, septikksystem, strømsystem med lader, inverter og  lynavleder inngår i prisen. På de nye modellene er også automatisk drevtrim standard. Båtene leveres med Volvo Penta D6-motorer fra 370 til 435 hk per motorblokk. Vil du legge enda noen kroner på bordet leveres båten med IPS-systemet fra Volvo.

Nord West er en familiebedrift som holder til på Orust på den svenske vestkysten. Der bygges båter fra 37 til 56 fot. Verfter har under ledelse av den tidligere seilbåtbyggeren Benny Martinson blitt kjent for sin utsøkte kvalitet.

Tekniske data - Nord West 430 Sport/Sports top

Lengde i meter:

13.5

Bredde i meter:

3.9

Lugarer:

2-3

Køyeplasser:

4-8

Mororisering:

2xVP D6 (370-435hk)

Konstruktør:

Benny Martinsson

Pris Sport i svenske kr:

5 704 400

Pris SportsTop i svenske kr:

5 974 800
Info: www.nordwest.se

(07.02.2011)

Powered by Labrador CMS