Sporty 38-foter med hardtop

Her er en Bavaria du aldri har sett. Med to Volvo Penta D4 vil den koste rett i overkant av to millioner.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Alle modellene i den nye Deep Blue-rangen til Bavaria blir designet av BMW Group Designworks USA. I tillegg til den nye 38 foteren, som er godt egnet i ruskete vær og typisk for norske farvann, står også en coupé og en flybridge-variant av Bavaria 46 foran lansering denne våren.

Sosialt utemiljø

Sportslig preg, god takhøyde og store rom er stikkord for den nye HT-utgaven. I likehet med de øvrige Deep Blue-modellene har den et nokså høyt skrog, det gir en god romfølelse under dekk. Den store hardtopen gir god beskyttelse, men den har også et ”trekkspilltak” som slipper rikelig med sol inn i cockpit. Det er lagt opp til mye sosialt samvær i denne sonen, med romslig sofa, et enkelt utekjøkken og stor solseng.

Romslig under dekk

God plass er det også under dekk, men en stor lugar med to køyer midtskips og kapteinens lugar med dobbelt køya forut. Under dekk er det plassert en praktisk salong på styrbord side, med vinkelbysse og stor toalettrom babord.
Båten er utstyr med 2x Volvo Penta D¤ (260 hkx2). Bavariaimportør Lars Erik Solvang i Lunde Båt sier til Båtmagasinet at prisen på standard båt skal presses ned til så vidt i overkant av to millioner kroner.

Fakta om Bavaria Sport HT 38

CE-kategori: B
Største lengde: 11.80 m
Største bredde: 3.99 m
Høyde over vann: 3.40 m
Dyptgående: 0.70 m
Vekt: 8.9 tonn
Diesel: 720 liter
Vann: 250 liter
Lugarer: 2
Køyer: 4
Høyde i salong: 2.10 m
Motor: Volvo Penta D4 260 hkx2
 

ROMSLIG: To store lugarer og romslig salong med ståhøyde på 2.10 meter under dekk i den nye Bavaria Sport HT 38.