Bavaria 43 Sport HT: Prisbombe sjøsatt

I dag sjøsatte Lunde Båt Motor den første Bavaria 43 Sport HT i Norge – en særdeles romslig hardtop-båt til snaue tre millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Tekst og foto: Atle Knutsen

Lars-Erik Solvang, daglig leder i Lunde Båt Motor, var synlig stolt da den voluminøse båten lå på vannet bare kort tid etter at den var ankommet fra Tyskland. Solvang har nemlig vært en aktiv pådriver i utviklingen av båten, og planløsningen er basert på den norske importørens ideer.

Tre lugarer

Den nye Bavariaen har tre romslige, separate lugarer. Henholdsvis to doble på hver side under uteplassen akter, og en rederlugar forut. De to aktre lugarene har separat toalettrom, mens hovedlugaren har separate toalett- og dusjrom. Under dekk er det også en meget tiltalende salong med en stor og innholdsrik bysse. I tillegg har man en grillavdeling ute på dekk.

Store forbedringer

Mye har skjedd med Bavaria etter at samarbeidet med BMW Design Group ble innledet. Opplevelsen av særpreg, komfort og brukervennlighet er betydelig større, og industripreget nesten borte.
Uteplassen domineres av en U-salongen akter, og en opphøyet L-sofa vis-ávis førerplassen. Her er også en sjeselong. Dermed kan totalt fem personer sitte komfortabelt i fartsretningen. Også førerplassen har god ergonomi, og en av finessene er fotbrettet som gjør det mulig å stå og kjøre med fullt utsyn gjennom hardtoptaket. En kalesje i hardtopen kan med et håndgrep skyves inn i hardtopens aktre del og dermed er båten i praksis en daycruiser med en litt kraftig targabøyle. Båten var motorisert med to Volvo Penta D6-370 på drev, noe som gir gigantisk plass i forkant av motorene. Bavaria 43 HT er nemlig også klargjort for IPS-fremdrift.
Du kan se nærmere på blant annet Bavaria 43 Sport HT under helgens visning i Leangbukta i Asker.

Tekniske data - Bavaria 43 Sport HT

Lengde:

13,83 meter

Bredde

: 4,41 meter

Tørrvekt:

11.750 kg

Dieselkapasitet.

1.500 liter

Ferskvann:

410 liter

CE-kategori:

B

Antall personer:

12

Motor:

2xVolvo penta D6-370

Pris fra:

Ca 2.900.000 kroner

Mer info

: www.motorboat.no
 

(12.05.2011)