To norske kan bli årets båt

Norge har to båter nominert til prestisjeprisen ”Årets motorbåt”.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Det er den høythengende tittelen ”Motor boat of the year” som nå kan havne i Norge. Og igjen er det Sørlandsprodusentene Marex og Windy som er nominert. Windy med 31 Zonda og Marex med sin 270 Estremo.

I samme kåring i fjor ble det to norske priser. Både Marex 370 ACC og Goldfish 29 RIB vant hver sin kategori.
Det er de to engelske båtmagasinene, Motor Boat & Yachting og Motor Boats Monthly som sammen står for utdeling av båtbransjens Oscar. Vinneren vil bli annonsert under London International Boat show i januar. Tittelen ”årets båt” deles ut i totalt ti kategorier.

Det er ikke en forutsetning at båtene er nye av året. Det forutsettes imidlertid at båtene fortsatt skal være i produksjon, og tidligere testet av båtbladene i juryen.


Windy 31 Zonda

Det er i den spennende kategorien ”Sportscruisere opp til 45 fot” at norske båtbyggere igjen har vist at de er helt i verdenstoppen. Norge har to nominasjoner, mens England, Tyskland og Italia kun har en nominasjon hver. I tillegg til Windy 31 Zonda og Marex 270 Estremo er Sessa C35, Sealine SC42 og Bavaria 34HT nominert.

Marex 270 Estremo er den sprekeste båten i Marex` flåte og kan beskrives som en typisk weekendcruiser med tidløs design. Les mer om Marex 270 Estremo her.

Windy 31 Zonda beskrives som et mesterverk signert Hans Jørgen Johnsen. Les vår test av 31 Zonda her.
Zonda er også nominert til "European powerboat of the year". En pris som deles ut under Düsseldorf-messa i slutten av januar. 

Les mer om nominasjonene på www.mby.com

(20.12.2011)