Solgte to kjemper på én uke

Det finnes lyspunkter i et norsk båtmarked preget av stillstand. Bare med få dagers mellomrom solgte Lunde Båt Motor to nye 43-fotere til en samlet verdi av nærmere åtte millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Av AMUND RICH. LØKEN

 

Heller ikke Lars-Erik Solvang i Lunde Båt Motor legger skjul på tøffe tider, men med høyt trykk på produktutvikling, stadig nylanseringer og god kundeoppfølging, er det et marked der ute. Han definerer 2011 som et middels år.

 

46 nye båter

Hittil i regnskapsåret har båtimportøren solgt 46 nye båter, i praksis én i uken. Bavariaimportøren er rimelig godt fornøyd med det. Målet er 50 båter, men året er ennå ikke slutt. Neste lørdag lanseres en ny 31-foter som han mener er godt tilpasset det norske markedet.

-Vi var forberedt på et tøft år, og det har kostet krefter å holde trykket oppe. Men vi har vært heldige med Bavarias modellfornying. Den kom i rett tid og har hatt appell til båtfolket. Mye dreier seg om riktig båt med riktig motor og riktig utstyr. Er pakken god og kurant, er det båtfolk som er interessert, sier Lars-Erik Solvang til Båtmagasinet. Alle båtene har han utstilt på et stort, eget ”messeområde” i anlegget i Leangbukta i Asker.

 

Klar for ny 31-foter

På løpende bånd er det lansert nye båter fra 28 til 43 fot, både åpne og i HT-versjoner. I 2011 er det solgt seks 43-fotere, og to gikk i samme uke nå på den mørkeste årstiden i november.

   Den nye Bavaria Sport 31 har premiere i Asker lørdag. Det er store forventninger til den nye familiebåten. Dette blir en romslig 31-foter, noe større enn forrige generasjons Bavaria 32. Den får fire faste køyer og stort bad med dusj. Godt utstyrt, og med en Volvo Penta D6, vil båten få en pris rett i underkant av 1.5 millioner