VIDEO: Bavaria med flybridge

Bavaria kommer allerede til sommeren med en ny serie flybridgebåter, utviklet av en av Italias mest kjente båtdesignere.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund R. Loken og Lars K. Larsen

Bavaria har ikke mer enn så vidt lansert en serie på syv båter, fra 28 til 43 fot, utviklet i tett samarbeid med BMW Group DesignworksUSA, før de er nesten klare med lansering av enda en ny serie. Denne gang er det snakk om flybridgebåter, designet av det velrenommerte italienske designselskapet Too Design.

Første modell ut heter Bavaria Zircon 42 Flybridge. 12-meteren får tre lugarer og to toalettrom. Som standard blir båten levert med to Volvo Penta D6-motor som hver yter 330 hk. Det er også mulig å få Volvos IPS-drev.

Til Sandvika i september

- Vi har allerede bestilt, og første båt kommer forhåpentligvis til Norge før sommeren. Vi vil ha offisiell norgespremiere under "Båter i sjøen" i Sandvika i september, sier Lars-Erik Solvang i Lunde Båt Motor, til Båtmagasinet.

Italiensk look

Det er ikke mye informasjon som er kommet ut om de nye båtene, men det er snakk om en helt ny serie. Båtene er designet av båtdesigner Marco Casali, mannen bak blant annet Itama Yachts, skarpe italienske luksusbåter med stort fartspotensiale og skape v-bunner. Itama Yachts ble i 2004 en del av italienske Ferretti Group, yachtkonsernet som blant annet har kjente merkevarer som Riva, Pershing og Bertram I sin portefølje.

Bavaria går med andre ord helt nye veier når det nå kommer enda en ny serie, denne gang med to styreposisjoner og romslig plass på taket.

- Vi har sett i lengre tid at flere kunder ønsker flybridgebåter. Bavaria har bestandig lyttet til kundene, så dette er en god nyhet, sier Solvang.


MODELL: Foreløpig finnes kun tegninger, og denne modellen, av Zircon 42. Til sommeren kommer fullskalamodellen til Norge.

Tekniske data Bavaria Zircon 42 Flybridge

Lengde:

11,99 meter

Bredde:

4,25

Drivstofftank:

1,200 liter

Vanntank:

410 liter

Lugare

r: 3 (to toalettrom m/dusj)

Motoralternativer

: D6 330, 370, 400, IPS 500 og 500.

Mer info

: www.motorboat.no

 

(24.01.2012)