Italienske linjer fra Bavaria

Bavaria kommer allerede neste vår med en ny serie flybridgebåter, utviklet av en av Italias mest kjente båtdesignere.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

Bavaria har ikke mer enn så vidt lansert en Sport-serie på syv båter, fra 28 til 43 fot, utviklet i tett samarbeid med BMW Group DesignworksUSA, før de er nesten klare med lansering av enda en ny serie. Denne gang er det snakk om flybridgebåter, designet av det velrenommerte italienske designselskapet Too Design.


Italiensk look

Det er ikke mye informasjon som er kommet ut om de nye båtene, men det er snakk om en helt ny serie. Båtene er designet av båtdesigner Marco Casali, mannen bak blant annet Itama Yachts, skarpe italienske luksusbåter med stort fartspotensiale og skape v-bunner. Itama Yachts ble i 2004 en del av italienske Ferretti Group, yachtkonsernet som blant annet har kjente merkevarer som Riva, Pershing og Bertram I sin portefølje.
Bavaria går med andre ord helt nye veier når det nå kommer enda en ny serie, denne gang med to styreposisjoner og romslig plass på taket.

Intet brudd med BMW

Etter hva Båtmagasinet erfarer vil den første båten fra Too design i den nye Bavaria-serien være på 40 fot. Det er fremover ventet både mindre og større utgaver, både flybridgebåter og coupéutgaver. Båtene vil representere noe mer luksus, men likevel vil båtene etter alt å dømme være prisgunstigere enn mange sammenlignbare konkurrenter. Standard motorutrusting er ikke kjent, men den vil trolig ha 2 X Volvo Penta D6 370 hk med hekkaggregat som standard.
Bavariaimportør Lars-Erik Solvang sier i en kommentar til Båtmagasinet at den nye serien ikke på noen måte betyr noe brud med BMW Group DesignworksUSA, men de vil representere en ny linje i produksjonen. Den åpne Sport-serien fra BMW-designerne er godt mottatt i det norske markedet, både som åpen båt og i HT-versjon, i det norske markedet og vil også bli utviklet fremover.
 

(20.10.2011)