Minitest: BMB 270 Sport

Motorbåt fra Bavaria

Den tyske produsenten Bavaria er betydelig på seilbåtmarkedet. Verftet har avanserte produksjonsmetoder og verdifulle håndverkstradisjoner. Nå satser de seriøst på motorbåtmarkedet.

Publisert

Vi har tatt en titt på byggenummer tre av den første motorbåten fra verftet, en trailbar 27 foter. Det er også lansert en 32 – foter. Begge skal ha Norges – premiere på den flytende messen "Båter i sjøen" i disse septemberdager. Modeller på opptil 40 fot er under utvikling, og verftet tar sikte på å bli en seriøs konkurrent til de ledende europeiske motorbåtverftene. Derfor var det med spenning vi entret den nye båten.

BMB 270 sport er 2,55 m bred og trailbar. Den har dermed begrensninger i forhold til mange av søstrene i denne størrelsen. Båten ligger og vipper mellom det å være en "weekender" og en turbåt. Misforstå oss rett: Det skulle bare mangle at man ikke kan dra på ferietur i denne båten, men detaljer som ett bluss kokeapparat (kombinert 220 volt og rødsprit) og litt snaut med skapplass til de fire personene det er køyeplass til, gjør at båten ikke vil bli førstevalget som "hytta på sjøen".
Når dette er sagt, bærer båten absolutt i seg kvaliteter som gjør at konkurrentene absolutt bør betrakte Bavarias satsing med vaktsomme øyne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER