Sleipner ekspanderer

Sleipner Motor AS kjøper opp den østerrikske bedriften Marinno Maritime Innovations GmbH.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Fra sin base i Fredrikstad har Arne Skauen og Sleipner motor virkelig satt Norge på kartet når det kommer til


Marinnos baugpropeller passer for båter som ikke har plass til tradisjonelle tunnelinnstallasjoner.

avanserte baug-og hekkthrustere. I tillegg er Sleipner store på stabiliserings- og styresystemer. Nå vokser firmaet ytterligere, gjennom oppkjøpet av Marinno.

-Marinno er kjent for sin unike serie av Exturn utvendig monterte baugpropellere og hekktrustere for mindre og mellomstore båter. Serien er spesielt egnet i båter med begrenset innvendig plass eller konstruksjoner med grunne skrog som ikke tillater en tradisjonell tunnelinstallasjon eller en nedfellbar løsning. Den meget kompakte konstruksjonen gjør også serien spesiellt aktuell som hekktrusterløsning, skriver Sleipner i en pressemelding.

Beholder bemanningen

Marinno Maritime Innovations Gmbh har nå tatt navnet Sleipner-Marinno Gmbh og vil fortsette sin virksomhet fra nåværende fasiliteter i Rankweil, Østerike, med samme bemanning og produktutvalg. Forhandlernettverk og salgsstruktur for begge selskaper vil videreføres etter dagens modell. Sleipner vil distribuere Exturn trustere i Norge og Sverige.

-Sleipner anser Marinnos Exturn trustere som en forlengelse av vårt Side-Power program og vil nå kunne tilby trusterløsninger for nesten ethvert fartøy mellom 18 og 160 fot. En snarlig adapsjon mot felles komponenter vil gjøre begge modellserier kompatible med hverandre, slik at båteiere vil få en unik fleksibilitet for en optimal installasjon for hver enkelt båt, sier Thomas Skauen i Sleipner.

Mer info: www.sleipner.no