Satser på ny modell

Viksund har tro på at markedet for familiebåter tar seg opp igjen, og etter et års utviklingstid, viser de fram den nye 335 St Cruz på Båter i sjøen-utstillingen i Sandvika første helgen i september.

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due

I følge Martin Viksund, har man allerede forhåndssolgt syv eksemplarer.
Nyskapningen ligner veldig på sine søstre i St Cruz-serien. Den er knappe 34 fot lang totalt, men skroglengden er 9,80 meter (32 fot), har seks faste køyeplasser fordelt på to lugarer, hvorav den ene har en senterstilt dobbeltkøye, mens den andre lugaren har en dobbeltkøye på langs og en tilsvarende på tvers. Viksund kaller selv dette for en ”minikabin”, men medgir at betegnelsen er noe misvisende siden man fint har fått plass til to dobbeltkøyer.
Styrhussalongen er ganske tradisjonelt innredet med en førerplass på styrbord siden, en avlang U-sofa og bord vis a vis og bysse bak førersetet. Under dekk som sagt de to lugarene og et toalettrom med separat dusjrom. Akterdekket er stort og rent, og på flybridge er det sitteplass til 5-6 personer.
Motorinstallasjonen kan man velge selv mellom drev eller strak aksel, men man kan også få den levert med ZFs såkalte POD-drev som ligner på CMs Zeusdrev og ZF har også utviklet et system som kobler sammen kontrollen av dette drevet og baugpropell og hekkthruster slik at båten kan styres med joystick. Det ble vist på Viksunds 360-modell i fjor som første installasjon i en fritidsbåt.
Prisen begynner på to millioner med minste motoralternativ som er en 295 hk Yanmar med strak aksel. Den gir båten en toppfart på ca 24 knop. Ellers er båten velutstyrt hva standardutstyr angår. Ankervinsj og hekkthruster er imidlertid ekstrautstyr. www.viksund.no

Data:

Lengde o.a. : 10,35 meter
Bredde:  3,45 meter
Vekt:  5800 kilo
Fartsområde : 16-35 knop
Toppfart med ca 350 hk / aksling:  28 knop
Motorinstallasjon:  Drev, Aksling, POD, JMS
Motorstørrelse:  295-427 hester
Antall køyplasser:  6
Lugarer:  2 seperate (lukkbare)
Skrogtype:  Helplanende, konvekst
Tilgjengelige versjoner:  Flybridge (hardtop kommer)
Pris:  Fra 2 mill og oppover

(05.08.2011)