Minitest: Ibiza 25 Coupè

"Ekte" skjærgårdsjeep

Bortsett fra hederskronte Willys Jeep fra andre verdenskrig og et par andre unntak, har de fleste landbaserte jeeper tak og ”innelukket styrehus”. ”Mr. Ibiza”, Helge Duus, har nå lagt tak på ”skjærgårdsjeepen” og kan ha satt en ny standard for betegnelsen.

Publisert Sist oppdatert

Med mange nye og smarte løsninger, er den 25 Coupè modellen blitt en båt med like bruksmuligheter. Den lukkede salongen/styrehuset innbyr til helårsbruk og til kjøring i ruskevær uten at man må iføre mannskapet overlevningsdrakt. Når finværet slår til, kan båten ”åpnes” og seks personer får solplass ute. I og med at hele akterskottet kan åpnes sammen med de store lukene og sidevinduet, blir kombinasjonen uteplassen og salongen et lyst og luftig ”allrom” fra akterspeilet og fram til skottet for sovelugaren forut.
Denne åpne løsningen gir også fleksible muligheter for frakt av materialer og lignende. Det store selvdrenerende akterdekket med lett tilgang til en stor bade/arbeidsplattform inviterer til fiske med forskjellig type bruk, dykking o.s.v.
Båten er ikke velegnet som turbåt for en familie over lang tid, og er heller ikke beregnet til det. Men den har overnattingsmuligheter både forut (2 voksne), samt at bordet i salongen kan senkes og gjøres om til seng for to som enten er små eller veldig glade i hverandre. Bysse med ett bluss rødsprit - apparat, kjøleskap og trykkvann samt dusj ute åpner for enkel "kokkelering" og et akseptabelt toalett. Varmtvannstank er ekstrautstyr.

Sjø- og kjøreegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER