Satser på rimelig hybridserie

Under konseptet "champagne og russisk kaviar til øl og pølsepriser", skal den svenske hybridserien nå introduseres i Norge. (03.03.10)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Akkurat hvor mye kaviar, eller pølser for den saks skyld, du kan få for 320.000 kroner skal være usagt, men du kan i alle fall få en Storsjø 616 med en Suzuki 140 hk motor. Eller en elektroinstallasjon på samme båt for 45.000 kroner ekstra og batterier i ulike prisklasser.

- Konseptet er å levere solide og topp designede kvalitetsbåter i konkurranse med de råeste merkene til meget gunstige priser. Vi har lave kostnader og selger direkte fra importørleddet. Båtene vil også kunne kjøpes fra utvalgte forhandlere i noen landsdeler etter hvert, forteller Jørn Gjessing i Scandinavian Consulting, som nå altså skal lansere den svenske Storsjø-serien i Norge.

I første omgang er det den 21 fots planende Storsjø 616 og Storsjø EL som skal presenteres i det norske markedet. Senere kommer også to nye hybridsnekke-varianter som er under konstruksjon. Den første demobåten kommer til Leangbukta i Asker. I følge Gjessing vil de komme med friske messetilbud, og håper da på å også kunne presentere el-motorløsningen samtidig.

Som start på hybridsatsningen tilbyd også doble elektromotorer som opsjon, hvilket betyr at en for eksempel kan dorge og kjøre i mellom 0-6 knop helt uten utslipp, og lade batteriene når den andre motoren kjører. Disse kan også lades fra landstrøm.