Nye batterier tilpasset båtliv i norden

Exide og Sønnak har utviklet en serie båtbatterier spiesielt tilpasset nordiske forhold.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding:

Et nytt sortiment av batterier for marine- og fritidssegmentet er Exide Technologies nye store satsing. Sortimentet er et resultat av kunnskap og lang erfaring med det nordiske markedet, og er blant de spennende nyhetene som presenteres på Automechanika 14. – 19. september.

Det nye sortimentet heter Marine & Multifit, og vil være tilgjengelig på markedet i januar 2011. Som resten av sortimentet til Exide Technologies er Marine & Multifit delt inn i forskjellige segmenter for å kunne tilpasses brukernes behov: Alt fra enkle basisbehov til meget høye krav. Utformingen av det nye sortimentet er et resultat av erfaringer man har hatt på det nordiske markedet.

”Her i Norden har vi blant annet utviklet batterier for marine- og fritidssektoren med spesielle legeringer i blyplatene som gir lengre levetid og høyere cyklingsegenskap. På dette området er vi svært dyktige og vår kunnskap på området har vært viktig i utviklingen av det nye sortimentet”, sier Tor Enlid, Marketing Manager Exide Technologies Transportation i Norden.

Deler av det nye sortimentet er sertifisert av DNV, Det Norske Veritas.

Exide Technologies, som i Norge fører Sønnak batterier, vil også presentere andre deler av sortimentet på messen. Blant annet kan du se nærmere på batterier for mikrohybridkjøretøyer, som ble lansert i fjor. Her var Exide Technologies en av de første på markedet med denne teknologien. Mikrohybridkjøretøy er kjøretøy med start-stopp system hvor batteriet tar over det elektriske systemet når kjøretøyet står stille. Teknikken, som allerede er blitt vanlig i nye bilmodeller, innebærer at kjøretøyet bruker mindre brensel enn tradisjonelle biler. 

Mer informasjon om Exide Technologies finner du på www.sonnak.no

(16.09.2010)