Grønn italiener

Italienske Mochi Craft kaster seg på miljøbølgen og lanserer en 75 fot langdistanse yacht – som er uten CO2-utslipp. (04.08.2008)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Etter å ha kommet på banen med si Dolphin-serie i 2003, entrer nå Mochi Craft et helt nytt marked med sin Long Range 23. Med sin nye modell påberoper de seg å være først ute med nullutslippsbåt på over 20 meter. Fartøyet er i alle fall den første lystbåten som har fått den internasjonale sertifiseringen ”Green Star Clean Energy and Clean Propulsion” av RINA (Registro Italiano Navale).

Hybrid

Med et spesielt utviklet fremdriftssystem utviklet i regi av Ferettis Advanced Yacht Technology, har den italienske produsenten likevel helgardert seg og lar din egen samvittighet velge om du vil være miljøvennlig eller ikke. Via touch screen kan du nemlig velge hybridløsninger og kombinasjoner av dieselmotorer, elektriske motorer, batterier og generatorer – alt etter hvilket fremdriftssystem som er mest effektiv under de gjeldende forhold.

Spesielt

skrog
I tillegg til å være miljøvennlig skal også et spesielt utviklet skrog med blant annet Anti Gyro Rolling System sørge for en lettere hverdag for de som lett blir sjøsjuke. Skrogets utforming skal også tillate ankring og seiling i grunt farvann hvor etter sigende andre båter i denne størrelsen ville ha vansker med å manøvrere.
Den 23 meter lange yachten tar sikte på å konkurrere i ekspedisjonssegmentet og har et trawler-preget utseende.

Long Range 23 Long Range 23

Levelig langtur

Med tre dekk, store salonger, lyse lugarer med høy standard og romslige og sosiale uteplasser, skal nok Long Range 23 likevel kunne by på en komfortabel tur for 18 personer, selv for de som har tenkt seg på langtur. Topphastigheten på den 23 meter lange og 6,24 meter brede båten ligger på 16 knop, mens marsjfart er rundt 13 knop. Motorkraft er 2 x Man DO836 LE 423/550 mph eller 2 x Man R6 800 CR/ 800 mph.