Kullosforgiftet på båttur

Ingen av dem merket den livsfarlige kullosen som sivet inn i båten. Mens Kenneth Svendens sakte sovnet ved roret, besvimte kona Rita i kabinen. (19.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det som skulle være en fin kveldstur på nasjonaldagen kunne ha endt riktig ille for stortingsrepresentant Kenneth Svendsen og kona Rita Reppen Svendsen, som endte på sjukehus etter å ha blitt kullosforgiftet om bord i båten sin.

Varslet om dårlig batteri

Det var i 20-tida at ekteparet startet fra Sørfjorden i Mistenfjorden ved Kjerringøy i Bodø, da varslingsanlegget om bord plutselig begynte å pipe.
- Det var bare et varsel om dårlig batteri på varslingsanlegget. Jeg har ikke opplevd det før, så jeg tok ut batteriene. Jeg skulle bytte de når vi kom på land, sier Svendsen til Saltenposten.

Merket ingenting

Men etter å ha fortsatt båtturen i rolig tempo langs fjorden, førte medvind og lav fart til at kullos sakte men sikkert begynte å trekke inn under båtkalesjen og inn i båten - uten at de to merket det. Etter en stund ble Rita dårlig og gikk forut i kabinen. Der besvimte hun, mens mannen mannen sakte sovnet av ved roret. Det eneste ektemannen husker er at han forsøkte å styre båten mot ei flytebrygge.

Kjørte i ferge

Til slutt kjørte båten inn i ferga som skulle til Festvåg. Der reagerte mannskapet om bord lynraskt og hoppet over i båten og fikk lagt til land.  På land fikk ekteparet oksygentilførsel og ble deretter fraktet i ambulanse til Nordlandssykehuset i Bodø. De skal nå ha kommet til hektene etter det som kunne ha endt i en katastrofe.