Idiotsikker opplading

Neste år lanserer DEFA sin nye multifunksjonslader. En lader som gjør det nærmest umulig å gjøre feil som ødelegger batteriet. I tillegg har den andre smarte funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Smart Charge heter batteriladeren som erstatter den tidligere modellen Handy 70. Forskjellen på den nye og den gamle modellen er flere. Den viktigste er kanskje at Smart charge er intelligent i så måte at den selv gjenkjenner batteriet som skal lades. Dermed, om du stoler på teknologien, er du garantert at batteriet får riktig lading. Din oppgave bli å sette minus på minus og pluss på pluss. Noe som skulle være overkommelig for de fleste.

På tidligere modeller har du selv måtte velge hvilken type batteri som skal lades. Dette slipper du altså på Smart charge som ble vist for første gang på METS 2010 denne uka.

En annen smart funksjon er at laderen kan plugges direkte i et 12v-uttak, og lade batteriet på den måten. I stedet for å ta strøm ut av uttaket fores strømmen direkte fra "sigaretttenneruttaket" til batteriet. Dette er tilgjengelig via en kabel som kan kjøpes som ekstrautstyr. DEFA anbefaler at det legges opp et ekstra 12volts-uttak som er designet for oppgaven. Dette for å sikre at kabelstørrelsen er av tilfredstillende tykkelse.

Det er også mulig å få en sigarettennerlignende dings som puttes i 12-voltsuttaket som viser om batteriet trenger lading. Lysdioder på indikatoren som settes i støpselet vil vise tre fargekoder (Grønt, orange og rødt) etter hvor mye strøm det er igjen på batteriet. 

Den nye laderen har et pent design og er enkel å plukke med seg med sine beskjedne fysiske mål.  

(17.11.2010)