Lad mobilen med bikinien

Nå kommer bikinien for båtfolket som ikke har 12-volts-uttak om bord. Solcellene på denne bikinien gir nok strøm til å lade mobiltelefonen eller mp3-spilleren.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Har du opplevd å være på båttur, for så å gå tom for batteri på mp3-spilleren midt i soløkta? Sannsynligvis ikke. Men nå kan den eventuelle problemstillingen i alle fall løses på en enkel, men  kostbar måte.

Solcellebikinien som er designet av Andrew Schneider skal gjøre det mulig å høre på musikk eller snakke i mobiltelefonen hele dagen, mens man ligger i solsteiken på stranda eller på akterdekket.

Planen var å lage en bikini som kunde gi strøm nok til å holde pilsen kald i solsteiken. Men underveis i utviklinga fant Schneider ut at det nok var bedre å lade telefoner eller musikkspillere.

Solcellene på 25 ganger 10 millimeter er håndsydd på bikinien. Strømmen fra solcellene  sendes til en femvolts adapter som igjen er koblet til en USB hunnkontakt. Derfra er det enkelt å koble til for eksempel en iPhone. Det er til og med mulig å dra på svømmetur i bikinien. Men det er viktig at den tørker helt opp før telefoner eller annet elektronisk utstyr kobles til. Om den er særlig behagelig å ha på seg, vites ikke, men effekten er trolig proporsjonalt økende med vekt og størrelse på dama.

Prisen er stiv. Fra 3000 kroner og oppover er bikinien forventet å koste. Den vil i første omgang komme ut i et svært begrenset opplag. 

(16.06.2011)