utgave nr 5 1992

Yachtguard - fjernstyrt tyverialarm

Publisert Sist oppdatert


    FJERNSTYRT TYVERIALARM

    En radiosender på størrelse med en stor walkie-talkie plasseres på et skjult sted i båten. Om tyven skulle være frekk og kappe fortøyningene, kan båten lokaliseres ganske snart, vel å merke hvis tyveriet oppdages tidlig. Radiosenderen kan nemlig aktiviseres fra fly uten at tyven merker noe.
    Yachtguard heter systemet som er utviklet av firmaet Y-system i Stokke og Norguard i Stavern i Vestfold, i nært samarbeide med forsikringsselskapet UNI-Storebrand.
    Om man installerer Yachtguard, som koster 2400 kroner, og betaler en årlig abonnementsavgift på 350 kroner for flysøk-tjeneste, kan man oppnå 10 prosent reduksjon i forsikrings-premien i UNI-Storebrand, eller inntil 2000 kroner. Dette inkluderer batteriskift. (Et batteri varer en sesong.)
    Hver enkelt sender har sin kode, slik at det ikke skulle være fare for å utløse andre sendere i nærheten som dermed forvirrer letemannskapet. Men systemet har begrensninger. Senderen i båten kan kun aktiviseres innenfor et begrenset område på ca. 40-50 km. Det er derfor avgjørende at tyveriet oppdages forholdsvis tidlig, slik at flysøk kan starte før både båt og tyv er langt ute av landet.

Powered by Labrador CMS