Brukt NB 750

Du og jeg og vi to...

NB 750 er et ypperlig alternativ for to mennesker på forlengede helgeturer. Båten har hatt en meget god prisutvikling på bruktmarkedet. Det er likevel fullt mulig å skaffe seg et velholdt eksemplar til en drøy halv million, som Båtmagasinets testbåt fra 1997. Les bruktbåttesten i Båtmagasinets mai utgave.

Publisert Sist oppdatert

NB750 er en klassisk, vestlandsk bakveggbåt med halvplanende skrog. Båtens største begrensninger ligger i utnyttelsen av køyeplassen om bord, og en ganske begrenset sittegruppe i salongen. NB 750 er en båt for to personer på overnattingstur - eller fire personer på dagstur. Forgjengeren til 750-versjonen het 740 og var NB Marines første modell. Båtmagasinet testet NB 750 i 1993, og konkluderte med at den var en praktisk allbruksbåt. Det samme inntrykket sitter vi hovedsak igjen med etter å ha kjørt en båt fra 1997. Vårt meget velholdte testeksemplar var opprinnelig et halvfabrikat med innredning montert av den forrige eieren. Likevel var det en lett gjenkjennelig NB, med lys og trivelig eikeinnredning. Til tross for at jobben var skikkelig gjort, hang det et visst halvfabrikatpreg igjen, særlig med hensyn til tilpassing av hjørner og avslutninger i treinnredningen. 

Opprinnelig kostet båten ca 250.000 kroner som halvfabrikat. I dag kan eieren regne med å få igjen i alle fall det dobbelte. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER