Venter på "nordisk" Magellano

Til høsten slippes den hittil mest nordiskvennlige trawleren i Azimuts Magellano-serie.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Italmarin

I 2009 lanserte det italienske konsernet Azimut sin egen eksklusive trawler-serie, som ble oppkalt etter eventyreren bak verdens første jordomseiling, Ferdinand Magellan (1480-1521). Serien startet med Azimut Magellano 74, som senere ble fulgt opp av Magellano 50 – en båt som nylig mottok den prestisjetunge ”UIM environmental award” 2011. Snart inntar Azimut et mer kostnads- og størrelsesmessig gunstig segment med den kommende Magellano 42.

For de eventyrlystne

Magellano 42 kommer i likhet med sine storesøstre til å bli en båt for de eventyrlystne. Både skrog, motorer, innredning og tankvolum er nemlig tilpasset lange reiser. Magellano blir en effektiv og drivstofføkonomisk båt som kan tilbakelegge store avstander ved lave hastigheter. Når behovet melder seg er båten likevel klar for hastigheter opp mot 24 knop, noe som vil gjøre den til en mer anvendelig båt enn flere av de mer saktegående konkurrentene.

Eksklusiv trawler

Magellano vil kunne leveres både i tre og to-lugars versjoner, og vil være utstyrt med to baderom med dusjløsninger. Båten blir rommelig under tak og utstyrt med en enorm flybridge – i tradisjonell trawler-stil. Interiørmessig vil valgene være mange, og dersom 42-foteren følger i kjølvannet til sine større søstre, vil fokuset på detaljer og finish være vesentlig. Prislapp og endelig lanseringsdato er ennå ikke fastsatt. For mer info, se importør Italmarin AS på www.italmarin.no.


Tekniske data Azimut Magellano 42

Lengde i meter:

13,63 m

Bredde:

4,40 m

Vekt (full):

17,5 t

Lugarer

: 2 eller 3

Køyer:

4-6

Tankvolum:

1800 l

Motor:

2 x Cummins QSB 380 hk

Fremdrift

: Akseldrift

Toppfart:

24 kn

Pris

: ikke bestemt

Info:

www.italmarin.no

(16.02.2012)