Ny italiensk designbombe

Nye Atlantis 38 er nest minste båt fra den italienske produsenten. Den er så langt den minste som bærer det karakteristiske nye designet.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Atlantis har presentert flere nye modeller dette året. Både 58, 48, 44 og nå 38 har fått omtrent samme design. Det går i spreke linjer og sprakende putefarger.
Nyheten har fått hardtop, noe som burde gjøre den ekstra aktuell her til lands. Samtidig er det enkelt å slippe sola inn i styrhussalongen, ettersom ei takluke på hele 1,3x1,8 meter lar seg åpne fullstendig opp på godværsdager.


Atlantis 38 har stor salong lengst akter.

Sittegruppen akter er utvidet i forhold til tidligere modeller. Nå er det mulig å servere middag til seks personer i salongen med de orange putene. Spisebordet kan selvsagt senkes, for å gi bedre plass til soling her akter. I styrhussalongen er det også blitt plass til wetbar, grill, vask og 45 liters kjøleskap.

– Det er i cockpit båtfolket oppholder seg mest, så her er det viktig med mye areal. Atlantis har dessuten skapt en designløsning som gir god komfort samtidig som de tar hensyn til volumet under dekk, sier daglig leder i Italmarin AS, Bjørn Vidar Lund, i ei pressemelding.


Førerplassen

Under dekk er det to lugarer, samt bysse, toalettrom og salong. Eierlugaren forut har den tradusjonelle dobbeltkøya, mens lugaren midtskips har tverrstilt dobbeltkøye og en liten sofa. Her er det tilsynelatende ikke trangt om plassen. God ståhøyde og bred passasje ved siden av køya.  Sofa og bord i salongen kan dessuten omgjøres til en femte køye.


ROMSLIG: Under dekk er det køyeplasser til fem personer.

Båten er utstyrt med motorer fra Volvo Penta. Standard motorisering er 2xVP D4 260 hk. Det er også mulig å oppgradere til 2 ganger D4 300. Totalt 600 hk gir båten en toppfart på 35 knop. Marsjfarta ligger rundt 29 knop. Det er også mulig å få Volvo Pentas IPS-system. 

Fakta - Atlantis 38

Lengde:

11,27 m

Bredde:

3,55 m

Lugarer:

2

Køyeplasser

: 2 + 2 + 1

CE-kategori:

B

Motorisering:

2 x VP-D4 260 hk

Toppfart:

35 knop

Pris

: fra kr. 2 490 000

Info

: www.italmarin.no

 

(22.12.2011)