Flaggskip med spennende muligheter

Atlantis nye flaggskip byr på spennende løsninger under dekk. Blant annet kan et eget rom innredes som treningsstudio.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

I forrige uke skrev vi om den nye lillesøsteren i Atlantis-flåten. 38-foteren erstatter de minste modellene fra den italienske produsenten. Nå har vi fått de første bildene av det nye flaggskipet fra Atlantis. Den helt nye 58-foteren ble presentert i Cannes i september. Designmessig følger den linjene og designelementene fra Atlantis 44 og 48 som kom i fjor høst. I likhet med de andre hardtop-modellene har også Atlantis 58 elektrisk tak som gir sol i styrhussalongen på godværsdager.

Eget gym
-Standardvalget er en gjestelugar for to som enten leveres med køyeseng- eller dobbeltkøyeløsning. Skal det gjøres mye business på båtturen, kan gjestelugaren byttes ut med kontorløsning, noe som også gir en større og åpnere salong under dekk, skriver den norske importøren i en pressemelding.

Gjestelugaren kan imidlertid også benyttes til andre og mer originale formål. Enten kan lugaren innredes som multimediarom med skikkelig hjemmekino, eller som eget treningsstudio. Sistnevnte løsning er omgitt av glassvegger med plass til et par treningsapparater.

Atlantis 58 har to hovedlugarer, to store baderom, stor salong, og en komplett bysseløsning under dekk. I cockpit har båten spiseplass til 10 personer, wet-bar, grill, ismaskin og hevbar flatskjerm. Akter for den store solsengen finnes en senkbar badeplattform på over fire kvadratmeter. Kunden kan velge mellom stor jollegarasje for RIB eller vannscooter, eller en crew-kabin med toalett og dusj.

I Atlantis 58 kommer fremdriften fra to propeller på strak aksel. Disse er koblet til to MAN-motorer på 1100 eller 1200 hk. Produsenten har målt båten til spreke 42,5 knop med største motoralternativ.

– Atlantis 58 har blitt et sporty, robust og eksklusivt medlem i klassen rundt 60 fot. Men med en prislapp på 9,5 millioner kroner er den dessverre forbeholdt de få, sier Petter Nystrøm i pressemeldingen.

Tekniske data - Atlantis 58

Lengde:

18,90 m

Bredde

: 4,90 m

Lugarer:

2 + 1

Køyeplasser:

3 + 2 +(3)

CE-klasse:

B

Driv. tank:

3000 l

Vanntank:

650 l

Motorisering

: 2 x MAN 1100 hk (2 x MAN 1200 hk)

Toppfart:

42,5 knop

Pris

: kr. 9 500 000

Info

: www.italmarin.no

(04.10.2011)