Familiebåt med sambasus

Til tross for sitt brasilianske opphav har Schaefer-båtene slått an i norske farvann. Nye Schaefer 260 får norgespremiere når Båt og Sjøliv-messa starter i Ålesund torsdag. (15.04.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Båten er produsert i Brasil og designet av Marcio Luz Schaefer. I tillegg til norsk importør med base i Stryn, selges Schaefer-båtene også i andre europeiske land som Italia, Spania, Frankrike og Sverige.

Styrekonsoll
Overnattingsmulighet
Sosialt akter

Nordisk preg

Sett med norske øyne tror Joar Strand i North Atlantic Boats AS at Targa-bøylen og planløsningen er noe av detaljene som har vært med på å gjøre båten attraktiv også for norske kjøpere.
- Med Targa-bøyle får du også en bedre kalesjeløsning og båten ser større ut, sier Strand, som selv har testet båten i ruskete vær, riktignok i Brasil, og mener dette uten tvil er en båt som passer også for norske værforhold.

Sunnmørspremiere

Schaefer 260 er lillebroren til 290-modellen. Sistnevnte har den norske importøren solgt 30 eksemplarer av de tre siste årene, og Schaefer 260 er hittil den minste i modellserien. Båt og Sjøliv-messa i Ålesund blir første gang båten vises fram i Norge, selv om det allerede er solgt tre båter til norske eiere. 

Ungdommelig

Daycruiseren har overnattingsmulighet i baugen for to personer, separat toalett med vask og sittegruppe akter som kan gjøres om til solseng. Uteområdet har også en liten vask og bord. Motoralternativene er fra 190 hk til 300 hk, og prisen starter på 549.000 kroner. 2009-modellene leveres med papirer for registrering i skipsregisteret. Importøren har også avtaler med verksteder i de største byene om service og oppfølging av båt og motor.

Den brasilianske produsenten har nå også planer om å utvide Schaefer-serien i andre enden av skalaen med en 60 foter.