Skjærgårdsjeep med høy solfaktor

Er du av den sosiale og sporty typen som ønsker å dele sommerens båtopplevelser med familie, venner eller bekjente, er kanskje den nye Askeladden S6 Sport noe for deg.

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Askeladden S6 er en annerledes sportsbåt bygget på skroget til C6-modellen. Mens sistnevnte har betegnelsen Cruiser, skal Askeladdens nye båtmodell frontes som en sporty kombinasjonsbåt som innbyr både til vannsport, badestrand og hyggelig lag. 

Overnattingsmuligheter

Med en liten kabin med to køyeplasser og mulighet for overnatting, fremstår båten samtidig som en velutstyrt skjærgårdsjeep med komfort som en daycruiser. Innenbordsmotor, sidestilt styrekonsoll og to sittegrupper i front, samt dobbelt førersete som kan vendes mot sittegruppen akter, gjør også S6 til en meget sosial båt.

- Marked for kombinasjonsbåter

LOA:

 6,35m

Bredde:

 2,45m

Dyptgående: 

 0,41m

Vekt:

 Ca.

1.400 kg

Motoralternativ:

 4,3 MPI Alpha (220 hk bensin) ca. 39 knop

QSD 2,0-150, Alpha (145 hk diesel), ca. 35 knop

Drivstoff:

165l

Ferskvann:

40l

Septik:

40l (opsjon sammen med spyletoalett

- Askeladden C6 har blitt positivt mottatt og vi mener det helt klart er et marked for slike kombinasjonsbåter, spesielt i Norge, sier teknisk direktør Georg Askvik. I Sverige velger nå flere og flere skjærgårdsjeep med innenbordsmotor, ikke minst av forsikringsmessige årsaker, - en tendens som også merkes her hjemme.
- Vi skal ha produksjonen ferdig i juni og være klar med to prototyper til sommeren. En med dieselmotor og en med bensin. Vi håper at den nye modellen blir godt mottatt og satser på å produsere mellom 100-250 båter i året. Det mener vi det er marked for.

Utrustning cockpit: 4 x Q-rope, Q-table, dobbelt førersete med vipperygg, puter, solide håndrekker, ferskvann m. dusj, kartplotter, vannskiboks, store stuerom.
Utrustning kabin: Låsbar skyvedør, køye for 2 personer (2 m), bærbart toalett.
Opsjoner: Spyletoalett, kartplotter, vinsj forut, vinsj akter, teakstyle dørk (laminat)
akterkalesje.