Bløff utløste storstilt leteaksjon

Etter å ha kjørt på land i stor fart hevdet båtføreren(60) at det ikke var han som hadde kjørt båten.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

I en Askeladden 635 med 265 hestekrefter kjørte 60-åringen på land i stor fart i Leirsundet på Tustna. Naboer hørte et smell, og rop om hjelp fra sjøen. Noe senere var en storstilt redningsaksjon i gang. Dette fordi 60-åringen hevdet at det ikke var han som hadde ført båten. Et Sea king-helikopter og luftambulanse ble sendt til stedet.   

– Ingen andre personer ble funnet i området. Saken vil nå bli etterforsket, og vi skal foreta avhør av mannen senere, sier operasjonsleder Arne Stokke i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til tv2nyhetene.no

Redningsskøyta «Erik Bye» ble varslet av Hovedredningssentralen klokka 02.30. Da skøyta kom til stedet, var mannen brakt til land i ambulanse. Han ble senere fraktet til sykehus i Kristiansund med legeskyssbåten «Øyvakt». Redningsselskapets Ingvar Johnsen har sterke meninger om denne typen ulykker.

-Dette er en ulykkestype Redningsselskapet har advart mot lenge, og som kommer til å øke med den voldsomme fartsutviklingen til sjøs, sier Ingvar Johnsen.  

-Igjen en ulykke som følger et skremmende likt mønster; høy fart, mørke, lokalkjente voksne menn og dessverre ofte med innslag av alkohol, skriver Johnsen på NSSRs nettsider.