Askeladden + Suzuki = sant

I forbindelse med produksjonsoppstart etter konkursen har de nye eierne av Askeladden nå inngått et omfattende, europeisk samarbeid med Suzuki som motorleverandør. (11.05.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Askeladden klar for juniproduksjon
- En enorm lettelse
Askeladden lever videre

- Vi er veldig fornøyd med å få til et samarbeid med Suzuki. Selskapet har siden slutten av 90-tallet utelukkende fokusert på utvikling av 4-takts motorer. De har markedets bredeste tilbud av moderne, drivstoffgjerrige og stillegående påhengsmotorer, sier daglig leder Henrik J. Askvik.

Mercury inne - Suzuki ute

Avtalen gjelder for alle land Askeladden selges i med utenbordsmotor. Erling Sande AS i Drammen skal være hovedsamarbeidspartner i Norge, KGK Suzuki i Sverige og Johs. Phornam i Danmark. Før konkursen var Askeladden deleid av Brunswick Marine med Mercury som hovedleverandør av utenbordsmotorer. Nye Askeladden fortsetter samarbeidet og vil fortsatt levere innenbords/heggaggregat-modeller mer Mercruiser bensin og CMD diesel.

Spikrer forhandlernettet

Sammen med Suzuki-organisasjonene i de ulike landene skal nå Askeladden i løpet av kort tid
koordinere forhandlernettverket. 
- Målet er å harmonisere et godt og dekkende nettverk basert på den nye motoralliansen. Nytt er det også at i Norge vil Askeladden levere sjøklare båtpakker, ferdig bunnstoffet og med Suzuki påhengsmotor ferdig montert.

Satser sterkt

- Askeladden kommer nå sterkt tilbake i markedet. Ekspertisen, erfaringen og ikke minst
at Askeladden er Norges mest kjente båtmerke gjør at selskapet er en meget spennende partner. Vi er stolte som får lov til å være med på den videre satsningen, sier Stein Harald Jørgensen, salgs og markedssjef i Erling Sande As.