Godt salg og stor optimisme

Forhandlerne på båtmessa Båter i sjøen er storførnøyd etter tre dager med sol og salg.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

-Jeg er kjempefornøyd, sier Erling Riise i Båtstort import. Han er norsk importør av italienske Sessa. Key largo-modellene som han har med seg på messen har blitt godt mottatt av messepublikumet. Båtene er bygget for bruk i godt vær. Og godt vær har det virkelig vært under båtmessas tre første dager.

-VI har nok fem sikre salg, og kanskje en del til som bestemmer seg etterhvert, sier Riise.

Også i Skibsplast-leiren er det god stemning. 

-Joda, vi har solgt båt vi. Og mange viser interesse, sier Arne Skibsrud i Skibsplast. Han tror mange av salgene vil komme de første ukene etter messen. 

-Erfaringsmessig så ringer folk når de får tenkt seg litt om. Det er ikke først og fremst på messen at folk skriver kontrakter, sier Skibsrud. 

Skibsplast rakk ikke å bli ferdig med sin nye 605 til "Båter i sjøen". Skibsrud har hatt flere henvendelser fra kunder som ønsker seg en båt i denne størrelsen. 

- Jeg tror nok vi treffer godt med den nye 605en vår når den kommer i oktober, sier Skibsrud.

Nordkapp er på messen med hele 10 båter. Der i gården er det mildt sagt god steming om dagen.

- Vi har ikke mye igjen nå, og har vel solgt seks båter så langt, sier Christopher Jensen i Stokken båt og motor. Han er forhandler av Nordkapp-båtene. 

-Nordkapp har nok aldri solgt så mange båter som nå. Og det går litt i motsatt retning av mange andre i bransjen, sier Jensen. -Vi har nok spist markedsandeler.

Skjærgårdsjeeper på rundt seks meter og bowridere på samme størrelse er de mest attraktive.

Hos Askeladden råder også optimismen.

-Vi har hatt mange om bord, og folk liker det de ser, sier Christoffer Tobiesen i Leangenbukta båt. Han har tro på mange salg under messa. Askeladden er på messa med blant annet sin nye C62. En attraktiv daycruiser med utenbordsmotor.

-Dette er nok en riktig størrelse som vi treffer mange familer med, sier Tobeisen.

Sverre Larsen i Svela marine har med sin kinesiske Adagio 40 til Sandvika. Båten er ennå ikke solgt, men interessen har absolutt vært tilstede.

-Det har vært en enorm interesse, sier Larsen. -Det skulle ikke forundre meg om vi fikk et par salg i etterkant av messa. Mange har vært genuint interessert, sier den tidligere importøren av Jenneau, som nå satser på franske båter produsert i Kina.

(04.09.2010)