Vestlandsk messeoptimisme

Til tross for et vær som selv bergenserne synes var litt i overkant vått, var det stor interesse for høstens båtmesse Dra til Sjøs i Bergen. (29.09.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Trond J. Hansen

De fleste store båter ble vist på sjøen, mens det i messehallen var utstilt mindre båter og utstyr. 
- Besøkstallet lå litt under besøkstallet i fjor, men uværet må nok ta skylden for det, sier Jan Anders Søyland, styreleder for Dra til sjøs, til Båtmagasinet. Han legger til at tilbakemelding fra utstillerne er fortsatt forsiktig optimisme. Spesielt de som hadde båter på sjøen led litt under helgens massive regnvær. Likevel kunne de fleste av dem melde om stigende interesse for båthandel. Selv om mange bokstavelig talt ligger litt på været.

Vanligvis er det ikke så veldige mange nyheter på høstmessen i Bergen, men noen godbiter var det i år. Blant annet ble Askeladden sin nye Commuter 10 RIB vist frem for første gang, og etter det vi kunne registrere var det stor interesse for denne. Viksund er oppe og går og har nå slått sammen selskapene til ett selskap – Viksund Boat AS. De kunne blant annet vise frem sin nye Viksund 700 i småbåtserien. En prisgunstig og spennende nykommer som kan leveres med eller uten bakvegg. En annen båt som vakte oppsikt var en utstilt RIVA Aquariva Super, i følge forhandleren verdens vakreste båt. Dette møbelet var naturlig nok utstilt innendørs.

Ute kunne man på møbelsiden gå om bord i en Grand Banks 47. I andre enden av skalaen var det også stor interesse for oselvarene – ”Norges nasjonalbåt”. Båter som prismessig er mer innen rekkevidde for de fleste, men hvor leveringstiden nå er lengre enn for noen andre båter. Tradisjonen tro stilte lokale produsenter som Viknes og NB Marine med hele flåten. Dette er båter som alltid er populære på Vestlandet. Kanskje var også helgens vær en understrekning av hvorfor nettopp de såkalte ”Vestlandsbåtene” er så populære på disse kanter av landet.