Dra til sjøs: Klart for båtkupp!

Båtmessen Dra til sjøs i Bergen er en paradoksenes messe. På årets første norske båtmesse er det duket for priser skrapet til beinet – og fire verdenspremierer. (11.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Av: Amund Rich. Løken
Foto: Atle Knutsen

Verdenspremierer i vest
Se bildespesial fra Bergen

Med en utropspris på 470.000 kroner på Askeladden 645 Beetle, som har en markedspris på 645.000, kan du gjøre tidenes båtkupp i Arenum i Bergen. Selv i trange tider med finanskrise er 175.000 i avslag en solid handel. Men auksjonen vil til syvende og sist avgjøre hvor godt kjøpet blir.

Mange nyheter

Blant messens 200 båter, fordelt på 100 utstillere, er det også noen spennende premierer. Viknes Båt og Service AS stiller med hele flåten. Messens mest vågale nyhet er Viknes 1030, nå også med flybridge som de har valgt å kalle Sunbridge. Blant prislapper som vitner om et presset marked særlig for daycruisere og landstedbåter, fant vi også to varianter av splitter nye Viksund 605 (Patrol og Softtop) bygget av Viksund Small Boat på Sri Lanka til svært lave priser. Den største båten utstilt innendørs, er Nord West 420. Ingen nyhet, men et dominerende og kostbart flaggskip.

Venter godt med besøk

Onsdagskvelden ble også Skorgenes 395 avduket og vist for første gang i Norge. Også NB Marine viser sine nye båter Ardea 27 Pro og Offshore for første gang for publikum. Under dørken i offshore-modellen skjuler det seg også en premiere. Båten er nemlig den første produksjonsmodellen som har fått installert Yanmars nye hydrauliske drev. Optimistiske prognoser fra arrangørene tilsier ca 15.000 besøkende de nærmeste dagene.