Nyhetene som utmerket seg

Årets messenyheter er kåret av fagjuryen på Sjøen for alle. I klassen fra 17-24 fot stakk Askeladden C62 X-over (bildet) av med prisen.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Under båtmessa Sjøen for alle, som fortsatt er i gang på Lillestrøm har nå messas nyheter blitt kåret. Fagjuryen bestående av Hans Due (juryformann og sjefredaktør i Båtmagasinet), Terje Haugen (Vi menn båt), Frode Pedersen (Båtliv) og Pål Silberg (frilansjournalist) har kåret Sandstrøm 495 AC, Askeladden C62 X-over og NorStar 350ST til de beste nyhetene. I tillegg vant skroggjennomføringene i kompositt fra Ilas marine prisen for årets messeutstyr.

- Vi har lagt vekt på brukervennlighet, kvalitet, finish og ikke minst hva du får for pengene. Vi har ikke tatt stilling til sjøegenskapene da mye er så nytt at vi ikke har rukket å teste det ennå, sier Terje Haugen til Båtmagasinet. 

Til og med 16 fot

I den minste klassen, for båter til og med 16 fot vant svenske Sandström for sin 495 AC. Dette er en enkel og smart landstedsbåt med et lite styrhus som beskytter mot vind og regn. Alt det nødvendige er på plass. Du får også med årer og åregafler på kjøpet.

- Dette er en enkel og gjennomtenkt båt for den jevne bruker. Prisen er heller ikke avskrekkende, sier Haugen.

De andre nominerte var Marinekart 338 og Walker Bay Generation 430

17-24 fot

I denne klassen vant Askeladden med sin C62 X-over. Askeladden har trukket vindskjermen på daycruiseren C62 lenger frem og fått til en stor og svært sosial uteplass.

-Askeladden har gjort noen få enkle grep, og fått til en sosial og trivelig daycruiser, sier Terje Haugen.

De andre nominerte var Galia 670MC, Morgan 535BR og Quicksilver 675 Activ Sundeck

Fra og med 25 fot

Nor Star 350 ST ble kåret til årets messenyhet i denne klassen. Det opprinnelige Elwaro-skroget (Elwaro 1030 Seanna) ble tatt frem igjen under Nor Star-navnet rundt 2005. Båten har fått nye detaljer som "soft-top" i overbygget, og hele innredningen er ny. I dag fremstår båten som en god og braktisk bruksbåt for familien.

- 350ST har fått flere gode og praktiske oppgraderinger, med en klar forakring til det praktiske båtliv. Til tross for at dette er en litt eldre båt holder designet fortsatt mål, sier Haugen.

De andre nominerte i klassen var Ardea 32, Riis 800 Twin Cab og Nord West 430.

Årets messeutstyr

Årets messeutstyr er også kåret. Ilas marines skroggjennomføringer i kompositt vant denne klassen. Materialet har de fordelene at det ikke korroderer og det tåler frost. At utstyret kan utrustes med sensorer som forteller om kranene er åpne eller lukket er også et pluss.

Andre nominerte: ZF Singelpoddrev, Hella Auroled touch og Wee marines blinkende utriggerlys.

 

(25.03.2011)