Dagens nyheter fra sjøen

Promillekjøring på Sørlandet, båttyverier i nord, Smokie på båttur, båtkrasj i Lindesnes og storfint besøk på Stord.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Promille i Arendal:

En 29 år gammel båtfører blir stoppet av politiets båt i Arendal. Mannen har båtførerbevis, men mangler edruelighet. Promilleprøven viser hele 1,8. Et stykke over tillatte 0,8. Båtførerbeviset blir beslaglagt på stedet, melder fvn.no.

Spangereid:

 En 26 år gammel mann blir stoppet på sin ferd gjennom Spangereidkanalen. Mannen fører en Askeladden med 30 hk uten å inneha båtførerbevis.  Mannen fra Vanse i Farsund kommune blir anmeldt for forholdet.  

Trenger frivillige

: Norwegian Grand Prix i Arendal trenger flere frivillige. Spesielt stort er behovet for folk til vaktbåttjenesten. Båtene som inngår i vaktbåttjenesten skal i samarbeid med politiet sikre banen der offshorebåtene suser forbi i opptil 136 knop. Ikke bare får du oppleve båtene fra orkesterplass, du får også gratis båtførerkurs med eksamen om du melder deg som frivillig, skriver Arendals tidene på nett.

Seifiske i Salangen

: Rockegruppa "Smokie" kommer til Salangen for å holde konsert foran 4000 fans på Lundkaia lørdag, melder salangen-nyheter.no. Bandet som kanskje er best kjent for sangen "Alice" tar seg god tid i Nord-Norge, og drar allerede på fredag ut på båttur for å fiske småsei.

Brannsikkert i Hønefoss:

 RingeriksAvisa melder om at det nå finnes en ny type brannslukkingsspray. Denne skal visstnok være ideell å ha med seg i båten. Liten størrelse og stor effekt gjør slukkeren enkel å ha med seg. Fra 1. juli ble denne typen brannslukkingsapparat tillatt i Norge. 

Fritidsbåt stjålet

: En 15-fots Buster M med en 40 hk Yamaha påhenger er stjålet fra Østerbotn i Porsanger, melder Radionordkapp.no. Folk som har sett aluminiumsbåten bes melde seg til Nordkapp lensmannskontor.

Fantastiske båtfolk:

Lars Ole Næss i Larvik er fra seg av begeistring over responsen på båtkortesjen som han var med å arrangere på sankthans. I overkant av 200 båter ble med i "toget" i Larviksfjorden. Fantastiske båtfolk, skriver Næss i Østlandspostens nettutgave.

Fyllekjøring i Lindesnes

: Båtturen endte i en molo for fire turister med litt for mye alkohol i blodet. Firkløveret koste seg litt for lenge med både mat og drikke på Ryvingen før de satte kursen mot fatlandet. Kort tid etter at ferden begynte endte den - i en molo. Hovedredningssentralen kom til unnsetning, melder Lindesnes avis.

Båttyveri

: Ringblad.no melder at en "rød båt er stjålet". Båten skal være en Askeladden på 14 fot, og den ble stjålet fra Vik båthavn i går ettermiddag.

Storfint besøk:

Superyatchen T6 på 159 fot er observert i havnebassenget på Stord melder sunnhordaland.no. Yatchen som har eget helikopterdekk akter er bygd i New Zealand og har ti køyer til gjester, samt ti køyer for mannskapet. Båten er til salgs. Har du 40 millioner EURO på bok, er det bare å slå til. Annonsen finner du HER.

NRK har i dag en gjennomgang av kronprinsens båtflauser. Til tross for at vår neste konge har utdannelse fra Sjøkrigsskolen gjør han tabbe etter tabbe på sjøen. Glemt dødmannsknapp, for stor motor, båtkjøring uten flytevest er noen av tabbene til Haakon. Men så blir han kanskje "overvåket" en del bedre enn oss andre også, skulle vi tro. 

Førerløs båt

: En 8 fots glassfiberbåt av finsk fabrikat kom drivende i elva ved Lampeland før helga. Jolla hadde hverken motor eller kjennetegn. Kjenner du båtens eier kan du kontakte lensmann Jørn Kristoffersen i Flesberg, skriver Laagendalsposten.