Ny bowrider på suksesskrog

Bowrideren (BR) har det siste året befestet sin posisjon som konkurrent til skjærgårdsjeeper og daycruisere. I høst følger Askeladden opp med sitt nye konsept: X-bow

Publisert Sist oppdatert

Av Atle Knutsen

Askeladden C62 X-bow bygger på skroget til Askeladden C62 X-over, men har fått et nytt bowrider-dekk. Både X-bow og X-over er bygget over samme lesten som daycruiseren C62 (se video), som fikk gode skussmål i vår minitest.

Konseptet med sitteplasser både foran og aktenfor vindskjermen har hatt økende popularitet de senere årene, og både finske, norske og svenske produsenter har lansert nye BR-modeller i rask takt. Askeladden har utviklet sin variant med noen særegenheter som de er alene om.

– Overnatting betyr mindre for bowrider-brukerne, men den store uteplassen på C62 X-bow med kalesje bak vindskjermen gir allikevel mulighet for overnatting om en ikke i separat kabin, sier Henrik Askvik hos Askeladden, som viser nyheten første gang under Båter i sjøen i september.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Større uteplass

Den nye modellen retter seg mot typiske brukere av dagsturbåter.

– De foretrekker en skjermet uteplass med mulighet for kalesje fremfor den mer åpne og ubeskyttede skjærgårdsjeepen. Uteplassen foran vindskjermen blir først og fremst brukt som et sted for fiske og for å forenkle ombordstigning over baugen. Den fremre utplassen blir i mindre grad brukt som et oppholdssted under fart, fremholder Askvik.

Derfor har Askeladden valgt og øke størrelsen på den beskyttede delen av uteplassen bak vindskjermen i likhet med C62 X-over. Uteplassen i forkant av vindskjermen har to sitteplasser, og i tillegg har man integrert en innvendig trapp og baugleider for å gjøre det enklere å gå om bord og i land fra brygger og svaberg.

– Rekkene er også designet slik at det gir en gelender funksjon for trappeløsningen, forklarer Henrik Askvik.

FAKTA: ASKELADDEN C62 X-BOW

Lengde:

6,10 meter

Bredde:

2,33 meter

Vekt:

Ca 1.100 kg

CE-kategori:

C

Motorstyrke:

115-150hk

Pris fra:

390 000 kroner

Mer info:

www.askeladden.no

(22.08.2011)