Lillesøster fra Evje

Skibsplast 605 er en helt ny modell fra Skibsplast. 20-foteren er lillesøsteren til Skibsplast 665 DC, også det en ganske ny modell.

Publisert Sist oppdatert

Av Hans Due og Lars Kristian Larsen

Skibsplast rekker ikke båtmessa "båter i sjøen" med sin nye modell 605DC (20 fot). Den kommer først i oktober. I likhet med tre andre nykommere er også dette en daycruiser med utenbordsmotor. 

605DC er en daycruiser beregnet for påhengsmotorer fra 90 til 150 hk. Den vil ha mulighet for sjøtoalett med septiktanktank i lugaren, et enkelt ettbluss kokeapparat og gjennomgang til fordekket i midten av vindskjermen.

Planen var å vise den nye lillebroren til kritikerroste 665DC(test) frem for publikum på båtmessa "Båter i sjøen" som begynner første helga i september. Det rekker Skibsplast ikke. Båten får i stedet premiere på en forhandlersamling i oktober.

- Jeg har ikke noen klar formening om hva det betyr at vi ikke rekker båtmessa, sier Arne Skibsrud i Skibsplast til Båtmagasinet. Men han er klar over at han får en stor konkurrent i den nye C62 fra Askeladden

Båtene har omtrent samme mål, og samme pris. Begge får du fra i overkant av 400 000 med en 115 hk firetakter. Askeladden bruker Suzuki, mens Skibsplast leverer med Mercury.

-Jeg tror vår blir hakket bedre, sier Skibsrud, som selvsagt har fått med seg hva Askeladden holder på med.(Askeladden vil nok si det samme om sin nykommer. Red. anm)

Skibsplast fikk et hull i produktrekken etter at den gamle 605-modellen gikk ut av produksjon i 2009. De første bildene av den nye modellen viser at Skibsplast etter vår mening har fått et langt lekrere design enn forgjengeren som kom i 1997 og altså ble bygget i 12 år.

-Jeg tror den treffer markedet bra. Folk velger gjerne litt mindre og billigere båter for øyeblikket, sier Skibsrud. Han mener daycruisere i denne størrelsen absolutt har livets rett og at det neppe er tilfeldig at det i Norge satses på akkurat dette konseptet. 

Nye daycruisere med utenbordsmotor:
Askeladden C62
Infinity 24 CR
Beneteau 750 Cabrio

(25.08.2010)