Friske pust fra Askøy

Askøybedriften NB Marine lanserer i disse dager to helt nye modeller, ARDEA 27 offshore og ARDEA 27 pro. Knapt et par timer etter sjøsetting har Båtmagasinet "snikinspisert" de to nykommerne. (03.02.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst og foto: Trond J. Hansen

Med de nye modellene beviser Askøybedriften NB Marine at de kan tenke nytt, for dette er faktisk noe helt nytt. Begge modellene er basert på samme skrog, og begge kan leveres med drev eller fast aksel med kjøl. Dette er et skrog som skal tåle tøffe forhold, og båtene har CE kategori B.

Ardea2
Ardea3
 

Stor skjærgårdsjeep

ARDEA 27 offshore er nærmest en stor skjærgårdsjeep med et lite krypinn under konsollen. Det er den første skjærgårdsjeepen som kan leveres med strak aksel.

Spennende

Vi vil likevel hevde at ARDEA 27 pro er den mest spennende nyvinningen. Her er det montert et lukket styrehus på babord side, med god plass for å komme til et romslig fremdekk på babord side. Under dekk er det to køyer, vask og pumpetoalett under sete. I styrehuset vil det bli plass til en liten byssemodul.

Fleksibel

Akterdekket er stort, og dette er uten tvil en båt som vil appellere både til yrkesfiskere, hobbyfiskere og dykkere. Den vil også fungere greit om et par vil dra på ferie. Den kan leveres med styrekonsoll både på akterdekk og fremdekk, kraftblokk, juksemaskin og mesanmast vitner om at den kan være aktuell som en skikkelig fiskebåt.

"Racersjark"

Mens offshore-modellen under vårt besøk ennå ikke var helt klar, tok vi en prøvetur med ”fiskebåten”. Den oppførte seg eksemplarisk i sjøen. Selv om alle justeringer ennå ikke var gjort, ble det målt en toppfart på oppunder 40 knop. Det skulle derfor være gode muligheter for rykende fersk fisk når du kommer hjem fra fisketuren. For en del år siden ble begrepet ”Speed-sjark” lansert. Med ARDEA 27 Pro får vi gjerne lansere et nytt uttrykk – ”Racer-sjark”! I NB Marine har lagt vekt på å lage en rimelig båt. Pro-modellen vil ha en startpris på rundt 600.000 kroner.

De to nye modellene fra NB Marine lanseres offisielt under ”Dra til Sjøs”-messen i Bergen 12.– 15. februar.