Flytende båtmesse i oljebyen

Stavanger får sin utendørs båtmesse. Allerede i april i år åpner den første flytende båtmessen ved Oljemuseet i Børevika. Det er aktørene i bransjen selv som i beste dugnadsånd samler troppene for vise årets nyheter.

Publisert Sist oppdatert

AV AMUND RICH. LØKEN

 

Salgssjef Egil Mathisen i Fairline Norge vil neppe like betegnelsen messegeneral, men det er han som har tatt initiativet til å få til en messe hvor mange aktører i regionen viser seg frem. De fleste toneangiverne forhandlerne av fritidsbåter i området stiller helhjertet opp. Det betyr at den flytende båtmessen blir representativ for velkjente merkevarer i alle prisklasser og størrelser.

 

En positiv nyhet

-Det er ikke til å legge skjul på at båtbransjen i hele landet trenger et løft i disse tider hvor dessverre negative hendelser har fått prege nyhetsbildet. Vi må vise at bildet er mer nyansert enn som så, derfor skal vi sammen vise hva vi står for i denne regionen, sier Egil Mathisen. Alle utstillere deler selv på kostnadene og står for den praktiske gjennomføringen fra kvelden torsdag 7.april til kvelden søndag 10. april.

 

-Interessen for den flytende messen gir inspirasjon til å tenke videre. Det er ingen grunn til at denne flytende båtmessen i Stavanger ikke skal bli en årlig opplevelse, og vi har kreativitet nok til å tenke på en videre utvikling, sier Egil. Først og fremst samles alle gode krefter til årets flytende båtmesse i den nye gjestehavnen i Børevika ved Oljemuseet i Stavanger.

 

Her er utstillerne

Fairline Norge stiller med tre båter, Squadron 55 og nyheten Squadron 42. De har også med seg Targa 38. Båtsmann med NB-nyheten Ardea 32 og 870. Rennesøy Båt har med flere båter i Windyprogrammet, blant annet 35 Khamsin, 28 Ghibli og 25 Mirage. Rogaland Marine samler Viknes-båtene, blant annet den nye jubileumsutgaven av Viknes 1030. NordWest kommer med 370 og 420. Smart Marine er på plass med blant andre nyheten Jeanneau 705. Rogaland Maritime senter viser den prisbelønte Marex 370 Aft og nye modeller fra Ibiza. Hanabryggene med nyheter fra Nimbusprogrammet. Tveit representerer Finland med modeller fra Grandezza og Yamarin. Nyhetene Bavaria 34 og 38 er på plass fra W-yacht AS som også stiller med den kinaproduserte suksesstrawleren Clipper.

-Her blir det noe å oppleve på for den som vil se årets nyheter og den som vil gjøre et godt kjøp. Listen er ennå ikke komplett, sier Egil Mathisen.

 

FLYTENDE MESSE: Roland Czybulla (t.v.) og Egil Mathisen i Fairline Norge var utstillere på London Boat Show og er klare for regional flytende båtmesse i Stavanger fra 7. til 10. april. (Foto: Amund Rich. Løken).