Flipper valgte norsk designer

Båtkonstruktør og designer Espen Thorup i Asker er i full gang med å utvikle de første båtene i en helt ny serie for finske Flipper.

Publisert Sist oppdatert

Tekst og foto: Amund Rich. Løken

 I skarp konkurranse med en rekke anerkjente båtkonstruktører og designere var det Asker-designeren Espen Thorup som trakk det lengste strået da finske Flipper jaktet på ”nytt blod” til en helt ny generasjon båter. Den anerkjente båtdesigneren i Asker er allerede i full gang med utviklingen av de to første båtene som etter hva Båtmagasinet erfarer skal se dagens lys allerede våren 2011.

Skal heise Flipper

   Den finske storprodusenten av fritidsbåter, Bella-Veneet Oy, som produserer både Bella, Aquador og Flipper, vil satse friskt i årene fremover. Verftet tar mål av seg til å bygge Flipper opp til å bli et ledende varemerke for mellomstore kvalitetsbåter med utenbordsmotorer. Den nye serien vil skille seg klart ut fra dagens modeller. På lang sikt vil mye av den eksisterende serien erstattes med en ny generasjon båter.   

   Verftets leder, Raimo Sonninen, ønsker ikke å si noe om satsingen, men han bekrefter til Båtmagasinet at den norske designeren Espen Thorup har fått en viktig oppgave. Etter hva Båtmagasinet forstår skal askermannen fremover arbeide tett med Bella-Veneet Oys egen utviklingsteam.

- Jeg kan bekrefte at jeg har innledet et spennende samarbeid med Bella-Veneet Oy, sier Espen Thorup. Han har siden i våres vært tett på konstruksjon og design av de to første båtene, en daycruiser og en HT-variant på 6.50 meter som etter planen skal settes i markedet våren 2011. Disse båtene skal i første rekke ikke erstatte noen i den eksisterende rangen, men på sikt blir det både kraftig modernisering av eksisterende båter og utskiftninger.  Det er planer om en lang rekke lanseringer frem mot 2015. (30.11.2010)